Široki rezanci z grahovim pestom
Da ne odpiram nove teme...
Danes zjutraj sem naredila bezgov sirup. Po postopku 30 cvetov namoči za 24ur nato precedi dodaj sladkor in citronko in zmešaj, da se sladkor stopi
Sirup je bolj temne (medene) barve, sicer je okusen, a me moti barva. Ali je mogoče da je tak zato ker sem dala v toplo vodo cvetove in ti so imeli še nekaj stebeljc zraven?
Ali katera ve razlog, da bom za drugič vedela kje sem ga kiksnila?
Lep dan vsem![]()
LeINA
Vidim,.da si se potrudila.Eno vprašanje:kaj bezgovo kašo spraviš v hladilnik ali kako?
andreja mMeni je sirup odlično uspel, čeprav sem ga delala prvič (prej so ga delali sorodniki...). Delala sem ga po receptu, ki pravi, da 3kg sladkorja vsuješ v 3l vode in zavreš. Ko se je čisto ohladilo (za 3 litre je pri meni trajalo okrog 4 ure), pa sem dodala cvetove, danes gresta noter še limoni in citronka. Namočeno pustim 48 ur (lahko tudi več, če takrat nimate časa). Trenutno ga delam drugo rundo, ki je dvojna (6l vode), ker je povpraševanja ogromno![]()
Po nasvetu kolegice sem letos dodala tudi pomaranče. Odlično !
kobra 1
O,šik-hvala,ker si povedala.
andreja mBom kar tule vprašala, če ima katera/kateri kakšno boljšo idejo, kako se lotiti zadeve. Našla sem recept za bezgovo torto in med sestavinami za kremo so tudi bezgovi cvetovi v sirupu. Ker jih v trgovinah še nisem zasledila, jih bom očitno morala narediti sama. Zanima me ali bi lahko vzela kar cvetove od izdelave tega sirupa oz. ali bi bilo bolje, da jih pustim nekaj kar v sirupu? Hvala za kakršenkoli nasvet.
Ninja24Jaz bi cvtke svežega bezga dala v sirup tik pred uporabo recepta.
( Saj res, si me spomnila, da imam nekje shranjen recept za bezgove piškotke )
kobra 1Hvala kobra1 za nasvet, se vse bolj nagibam k tej možnosti, da cvetke dan pred uporabo samo prevrem v sladkornem sirupu......pa imam potem oboje cvetke za kremo in sirup za vlaženje biskvita.
Ninja24
Glede barve sem probala dva načina. po prvem sem zavrela vodo in sladkor skupaj in cvetove namočila še v mlačno vodo. sirup je zlate barve. po drugi varianti sem sladkor in citronko dala šele, ko sem cvetove precedila in sirup je rjave barve, daleč od zlate, pa še vonj in okus sta daleč slabša. Res sem to drugo varianto delala v tisti
hudi vročini in se mi jezdelo, da že voda skupaj s cvetovi ni najlepše dišala, potem mi pa tudi sam sirup ni bil dober in sem to rundo stran vrgla. Skratka veliko bolje je prevreti sladkor in vodo, namočiti cvetove in ko precediš dodati citronko.
LP
andreja62
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci z grahovim pestom

Galette z zelenjavo