Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom
Pozdravljene.
Uporabila sem kar tole temo za problem pri kremi za torto. V koliko se je o podobni problematiki pisalo v kakšni drugi me prosim popravite. ![]()
Večino v tortah uporabljam kremo od Torte Nutella. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da krema ob straneh kar leze ven. Sploh, ko gor položim še zgornji biskvit. A ko torto oblečem še v tičino se ob straneh naredi kar guba od kreme, ki bi pod tičino kar lezla ven. ![]()
Nekako tako izgleda:
Težavo sem deloma že rešila s tem, ko sem menjala Nutello. Sedaj kupujem res samo original, v Italiji, katere je kompaktnost malenkost drugačna in se bolje odnese pri mešanju oz dodajanju v smetano. Vendar so težave še zmeraj prisotne in za končni izgled torte prav nič prijetne. ![]()
Mojstrice, imate kakšen namig kaj bi lahko bilo narobe oz kako se temu izognem? Hvala vam za vsak nasvet.
girica http://sladki-koraki.blogspot.com/| patka je napisal/a: |
| Mislim, da ni nevarnosti salmonele, če damo, tako kot piše v enem gornjem receptu beljake oz. sneg beljakov v vročo kremo. patka |
| girica je napisal/a: |
Pozdravljene. Uporabila sem kar tole temo za problem pri kremi za torto. V koliko se je o podobni problematiki pisalo v kakšni drugi me prosim popravite. Večino v tortah uporabljam kremo od Torte Nutella. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da krema ob straneh kar leze ven. Sploh, ko gor položim še zgornji biskvit. A ko torto oblečem še v tičino se ob straneh naredi kar guba od kreme, ki bi pod tičino kar lezla ven. Nekako tako izgleda:
Težavo sem deloma že rešila s tem, ko sem menjala Nutello. Sedaj kupujem res samo original, v Italiji, katere je kompaktnost malenkost drugačna in se bolje odnese pri mešanju oz dodajanju v smetano. Vendar so težave še zmeraj prisotne in za končni izgled torte prav nič prijetne. Mojstrice, imate kakšen namig kaj bi lahko bilo narobe oz kako se temu izognem? Hvala vam za vsak nasvet. girica http://sladki-koraki.blogspot.com/ |
Hvala asimetra in Katarina.
Kremo ob straneh, preden jo namažem z masleno kremo, poberem z nožem. In vseeno, tudi ko je že namazana z masleno kremo bi krema kar rada nekam ušla. Grrr, kako me jezi. ![]()
Bom poskusila tudi z namigom, da dodam malo rastlinske smetane.
girica http://sladki-koraki.blogspot.com/
Girica, ko biskvite namažeš, mora torta it za nekaj ur v hladilnik, potem spet naprej mazat.
Po nasvetu ene mojstrice, od sedaj torto nadevam kar v obodu, povem ti, veliko lažje je. Je pa najbolj pomembno, da odstoji v hladilniku.
Pozdravček!
| dragička je napisal/a: |
Girica, ko biskvite namažeš, mora torta it za nekaj ur v hladilnik, potem spet naprej mazat. Po nasvetu ene mojstrice, od sedaj torto nadevam kar v obodu, povem ti, veliko lažje je. Je pa najbolj pomembno, da odstoji v hladilniku. Pozdravček! |
Dragička, hvala. Tudi sama jo nadevam v obodu. Mogoče jo pa res ne pustim dovolj dolgo stati, preden jo namežem. Verjetno je ura ali dve premalo?! ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom

Lazanja v slow cookerju