Poletni oblačilni report

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

28. maj 2009 19:24

Jaz ti priporočam, da vzameš sabo prijateljico ali fanta (če je potrpežljiv, moj ljubi ne protestira, če se le dostikrat slečem, hehe), ker boš tako dobila bolj objektivno oceno. Te imam na sumu, da si ena tistih, ki se jim zdi, da jim nič ne paše. Jaz bi na tvojem mestu šla takoj kupit ene tri pencil skirts (take dolge noge imaš, haloo, perfect!), meni so totalno huda ta krila, ampak jaz sem malo premajhna zanje, na štikle se pa šele navajam :) RadaJem

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. maj 2009 20:14

Vanjič, turške hlače so za punce, ki se že znajo obleči. V smislu, da ima njihovo oblačenje en decidiran statement, skratka za oblačilno osveščene. Za punce, ki so pa še v fazi, ko se oblačijo zato, da jih ne zebe in da je javna morala pomirjena....te se pa čestokrat oblačijo v en širok gravž od dolgih kril in potem obujejo še kake obupno tevaste čevlje....ajoooooj. Ne vem, kako je v tvoji lokalni skupnosti, ampak v moji gre tako, da se ene punce na faksu začnejo oblačiti v ene škatlasto široke zadeve in potem so v njih naslednjih dvajset let. S tem, da na faksu so bile tiste škatlaste obleke in krila še ohlapna, čez dvajset let pa niso več....Aja, in celih dvajset let nase ne dajo niti glossa, niti preliva za lase ...skratka, tako dolgočasno naravno, da res boli. Marsikatera punca začne s širokim krilom zaradi tega, ker je "kao bolj ziher". Ožja so na prvo žogo bolj tricky, ker zahtevajo ženstvenost. In, saj še poznaš tale šentflorjanski esprit, ženstvenost, ajajajaj, to pa ne, to je tako "nečedno". In si kupi eno široko krilo, potem nekje najde en zanič kroj v Burdi in to reciklira naslednjih deset let in dobimo oblačilno neosvešćeno žensko pri tridesetih. Pri tridesetih, ko je v izvrstni formi za ustavljati promet (saj v bistvu ga, tista široka krila se da uporabljati namesto stroja za pometanje pločnikov)! Skratka, v moji lokalni skupnosti je tako, da tiste punce, ki so tolikanj gutsy, da oblečejo turške hlače, te znajo nositi tudi vsa mogoča krila in tudi štikle jim ne delajo problema. In so skratka v drugem segmentu od punc, ki se šele učijo nositi krila. Saj hlače so okej. Pozimi in ko je mraz. Ampak to ne pomeni, da se garderoba tvori tako, da ima ženska 15 črnih hlač in nič za zraven.... Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

28. maj 2009 20:19

te turške hlače so men itak gravž.. sam še bolj mi je pa gravž videt v njih punco ki ima tri kile več od totalne shujšanosti.. sm jih nekej takih vidla, pa so zgledle naaajbol širokorite.. huj ko v širokih kirlih.. aja, za oprijeto krilo je pa dobr da ženska nima ravne riti ;) bannanna_v_slo ;) Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 28. 2009 20:20

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

28. maj 2009 20:32

Vendelina jr. je napisal/a:
@tamalaursa, čevlji so okej. Jaz bi jih na tvojem mestu kombinirala z bombažnimi bluzicami, ki so malo nagubane in imajo elastike (pa tudi malo od elastike napihnjenie rokavčke) in relativno manj opaznimi krili. Namreč, imaš močan info v obutvi in daj potem še na zgornji del močan info, krilo vmes pa funkcionira kot kaka nevtrala povezava. Tudi se tole dobro kombinira s klasično kratko levis jakno in s kratkim blazerjem. Vendelina jr.
Hvala za nasvet! Do sedaj sem jih nosila za v šolo kar z kavbojkami pa zgoraj malo bolj "fancy" top. Imam sicer doma črno belo oblekico ( z rožami, baje zelo modern potisk ali se motim?) pa si kar ne upam jit taka v šolo. Sem malo sramežljiva.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

28. maj 2009 20:44

Kot povsod, je je tudi pri nas raznoliko. Od tistih mičkenih, ki se oblečejo v prevelike cunje do tistih, ki si kupujejo premajhne. Gutsy moraš biti seveda letom in postavi primerno, vsaj kar se obleke tiče. Dodatki so druga stvar.  Meni zadostuje misel, tole bi pa moje oma nosila (saj vem, da ni jezna name, kjerkoli je že) in se obrnem in kupim kaj bolj mladostnega ali lepšega kroja. Ali pa se vprašam, kaj bi Stacy in Clinton (Ameriška ekvivalenta Suzanne in Trinny) rekla, in se tako odločim, če me trgovka slučajno preprečuje v nasprotno, kot se meni zdi prav. Prav tako, kot se najstnice oblačijo v za njih "prestare" cunje, da bi izgledale bolj odrastle, je obupno, ko vidiš, kako se 40 ali 45+ letnica oblači kot njena nadobudna hči.

En dizajner (mogoče Armani) je rekel, "Ljudje si bodo zapomnili tvoj dober stil, pozabili pa tisto famozno jakno. Meni je ta izrek kar po domače povedano famozen. Sicer pa, s svojo "kicked up a notch" klasiko, kar rada izpadam.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 28. 2009 20:45

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

28. maj 2009 20:58

Evo kupila sem si naložene espadrilje in krilo in danes sem ga oblekla, po moje nisem nosila krila že ene 20 let, no ja razen za poroko, pa še takrat sem se najprej pol ure smejala, ko sem se zagledala v ogledalu...

 

jade

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. maj 2009 21:01

@tamalaura. rožice sicer niso med mojimi favoriti, ampak če imaš oblekico s tem potiskom, potem so šolski dnevi definitivno še dobro obdoje, da oddelaš fazo z rožicami(okej, to boš kapirala čez nekaj let). Je pa težava mladostništva ravno to, da je človek takrat za prazen nič sramežljiv in sramežljivost čisto nič ne pomaga. Ti kar nadeni oblekico. Klin se s klinom izbija. Pri oblekici je važno, da so noge in roke urejene in da je vosek potegnil dol vse dlake. Pri čevljih je pa itak pomembno urejeno stopalo. Me pa čudi, če si imela hlače na te čevlje, a ti ni nič hlačnica uhajala med peto in podplat - meni so to sandali velikokrat naredili (kar je eden od razlogov, da hlače kombiniram s peep-toesi) Drugače, če imaš rada poletni nakit: svetovala bi ti zapestnice (glina, steklo, tekstil, srebro) in kake lesene obroče za roke, lahko tudi kako verižico za gleženj, pa prstančke za nožne prste...kakšnih težkih uhanov ali pa mase korald....temu se pa, glede na višino, raje odpovej. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. maj 2009 23:00

Jade, a si upoštevala, da barva krila mora bit komplementarna z barvo cucka. A si predstavljaš, da se sprehajaš po metropoli s cuckom in imaš krilo napačne barve, vsi mimoidoči cucki začno lajat.

ps: saj ni tako hudo, ko boš peljala cucka frizerju, naj mu še barvo spremenijo, da se ujema s krilom.

ežoj

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

29. maj 2009 8:56

Vendelina jr. je napisal/a:
Jaz imam kvalitetnih 180 cm in nekaj in se mi zdi, da šele pri tej višini štikle nad 10 cm prav pridejo do izraza.... Vendelina jr.
...in s svojimi 180 cm nisi nikoli igrala košarke? Med prvomajskimi prazniki je bila na obisku ruska košarkarica. (Sedaj v živi v Grčiji, poročena z grkom.) In, ko je pri svojih 190 cm obleka minico in obula 10 cm pete je bila res prava... K

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti