Cheesecake
Ko smo prekrivali streho, nam je ostalo nekaj strešnikov, ali te tudi lahko uporabim? ![]()
![]()
![]()
![]()
Lahko, če so glineni.
LijanaMi smo pri gradnji peči tudi imeli takega mojstra stare šole, ki o šamotu tudi slišati ni hotel, in smo v lovu za starimi cegli prelaufali pol Slovenije, dokler končno ni bil zadovoljen. Je pa res, da je naredil peč 1a, pri velbu ni rabil nič malte, ampak je opeko tako zložil, da daje podporo sama sebi (ne me vprašat, kako se mu je to posrečilo, bi rekla, leta in leta prakse, še posebej, ker peč "diha" - se širi in oži, ko se kuri - je pa res, da mi je enkrat ena opeka padla točno v kruh, je prišel mojster nazaj, nekaj brkljal po velbu in peč je bila spet ko nova). Kolegica pa ima peč iz šamotne opeke, pa nič slabše ne peče kot moja - verjetno je to, da šamot ni dober, miselnost mojstrov "stare šole". Saj je tako v več primerih, ne samo pri pečeh. Moja stara mama ni hotela niti slišati, da bi maslo in sladkor ali jajca ali beljake zmešala z električnim mešalnikom - ne, vse je moralo biti na roke, ker je bilo tako rahlejše. Kobajagi. Je nisem mogla prepričat o nasprotnem nikoli. No, zdaj pa že nakladam. Se poslavljam. Aha, cellnet, da si ne boš nog zbrusil in živcev stran metal - po moje šamot ni nič slabši - ampak to je samo moje, zelo amatersko mnenje.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cheesecake

Odlično hitro kosilo