Teta torta v odprti kuhinji

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

8. maj 2009 21:48

Aha, Vanja, zdaj pa razumem, kaj si mislila z onim, da pri vas 'meso iz juhe izgine kot kafra'.

Kar se začimb tiče, sem na tvoji strani (jih ogromno uporabljam, čeprav premišljeno). Kar se Ivačiča tiče, mi je pa rešil življenje, ko sem se poročila (in nisem imela blage veze o kuhanju) - za začetnice, kakršna sem bila, je biblija.

Aja, s. Vendelina, ki je bila prejle omenjena vštric z Ivačičem, in Vendelina Jr. nista ena in ista oseba... :)

tulka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. maj 2009 22:03

Ežoj dragi, zdaj bom pa ko teenager in bom na tvoj zadnji stavek samo z očmi zvila. Nekako takole kot na tejle slikici. Ja Ivačiča uporabim za vampe, da najdem odgovor na Kaj se že da v joto, delam pa po svoje. Pa še nekaj stvari imam označenih na kazalu (mimogrede, to je najbolj bedasto kazalo, kar jih je, ker je po straneh in ne po abecedi jedi! Ojoj!

In o tistem, kar si napisal o vampih, se strinjam. Tudi o pekočih stvareh, ki jih imamo pri nas sicer zelo radi, je tako, da ne maramo tako zelo pekoče, da ni nobenega okusa, ampak samo peče.

Curry smo imeli velikokrat na jedilniku dokler nisem imela par strank (echt Indijcev), ki so, kadar so prišli po kako zadevo, tako smrdeli po curriju, da je skoraj nemogoče opisat. Okrog sebe so imeli dobesedno "oblaček vonjav". Potem pa še prave distance niso mogli držat. Bolj kot sem se poskušala gugat na stolu za mizo, bolj so se naginjali nad papirovjem, ki so ga čitali ali podpisovali. Ko so enkrat pisarno zapustili in je prišla nova stranka, se je mnogokrat zgodilo, da je nova stranka mislila, da si kuhamo kosilo. Ne bi verjela, če ne bi sama tega doživela.

Prijatelja, ki kuha vampe pa opisuješ tako, da sumim da je en moj strica (pa ne tisti) 

 

 

Vanja

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

8. maj 2009 22:04

@ežoj poskusi naslednjič v govejo juho ali obaro dodat čisto malo zvezdatega janeža... toliko da ga ne "izvohaš", pa dovolj, da poudari mesni okus @tulka evo ivačič je bil (čeprav obstajajo boljše, vendar je vseeno naš, slovenski), da spoznaš jedi, da si potem upaš in suvereno eksperimetiraš... s kuho je tako kot s slikarstvom, če ne znaš narisati jabolka potem nimaš kaj iskat abstraktni umetnosti... ;) cellnet

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. maj 2009 22:09

tulka je napisal/a:

 

Aja, s. Vendelina, ki je bila prejle omenjena vštric z Ivačičem, in Vendelina Jr. nista ena in ista oseba... :)

tulka

 

Za s. Vendelina sem prvič slišala, ko je ena na KulSlo iskala knjigo in mi je kar takoj potegnilo, da s. in Jr. nista ena in ista oseba. Tako, da o s. Vendelini in njenih receptih nimam mnenja, ker o njej na žalost res nič ne vem. Se bom pa izobrazila, če najdem  v kaki starinarnici njeno knjigo.

Vanja

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

9. maj 2009 0:14

@vanja mislim, da imam jaz dve, ti z veseljem eno podarim. cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti