Oddaja psa

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

23. apr 2009 20:48

Groza. Frina, mislim, da bi bilo prav, da takšne zlorabe prijaviš na Vurs. RadaJem

jsmolec  

član od: 12.4.2009

sporočila: 6

23. apr 2009 21:15

Najlepša hvala za vaše odgovore.Priznam,da sem ravnala nepremišljeno samo mislim da me vseeno ni treba tako obsojat,sem samo človek ki ima napake,če pa je med vami kdo ki jih nima pa naj se oglasi in mi napiše še kakšno moralno o moji grozni napaki. Priznam da nisem dobro razmislila ,če bom imela dovolj prostora in tudi časa za psa pa sem zato pošast ker želim ponudit kužku boljše življenje kot ga ima zdaj? Živali imam zelo rada in sem jih imela že kot otrok in sem se poslovila od njih ko so umrle od starosti.Po pravici povedano je kužaful premočen zame in ga ne obvladam več,pa naj se zdaj najde nekdo,ki je boljši človek od mene in naj prvi vrže kamen in me potlači v tla!" Opljuvana lastnica ubogega kužka" jsmolec

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

23. apr 2009 21:24

jsmolec, no, daj, umiri se, niso vsi tako pisali, večina je vseeno prijaznih in razumevajočih odgovorov. Se pa strinjam, naj kamen vrže prvi, ki je brez greha..........................

rimljanka - zasebno mnenje

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

23. apr 2009 21:27

Jsmolec, ne pretiravaj no!

Menim, da te opljuval ni nihče, ljudje so povedali pač svoje mnenje. Tisti, ki imajo svoje živali in so temu kos v vseh pogledih, so te malce okarali in mislim, da res ni konec sveta. Prav je, da si tako ravnala, če si prišla do spoznanja, da temu nisi več dorasla - bolje, da zanj poskrbi nekdo, ki bo imel dovolj časa, veselja in ne nazadnje tudi denarja, saj je žival prav gotovo tudi določeno finančno breme.

Upam, da vama bo uspelo - tebi, da boš psa oddala in njemu, da bo prišel k nekomu, ki ga bo imel rad in mu bo lahko nudil vse tisto, česar mu ti ne moreš.

rrr

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. apr 2009 21:49

Po temeljitem premisleku, prebiranju ustreznih predpisov, sem lastnike rotvajlerja prijavila na VURS. Podpisala sem se s priimkom in imenom. Bliskovito se je razširila informacija o obisku veterinarja in veliko upanje, da bo psu zdaj bolje. Naslednji dan je pes postal napadalni pes po predpisih in sme hoditi samo še z nagobčnikom. Brez povoda je v sosednji hiši napadel drugega psa in ga le malo opraskal.

Dober mesec dni po tem dogodku sem od VURS dobila opomin "zaradi lažne prijanve" in grožnjo, kako in za koliko me bodo kaznovali. Imela sem še eno možnost ugovora. Ugotovili so, da ima pes zadostni pesjak in ogradio ( figice namalane, za cca 50% je manjši od minimalnin standardov), da psu ni potrebna nobena vzgoja ( vzgoja je potrebna glede na pasmo). Veterniraski inšpektor je na licu mesta ugotovil, da ima pes vsao potrebno nego in da nima nobenih znakov zaradi pomanjkanja gibanja. Ha, ha, ha.

Moj odgovor je vseboval tudi resno grožnjo, da bom inšpektorja prijavila na ustrezni organ zaradi malomarnega dela, dodala fotografije in izmere in zahtevala zaslišanje sosedov ( vprašali so samo lastnike ), če še enkrat samkrat omenijo lažno prijavo. Ni bilo reakcije.

Toliko o tem, kako veterinarji gledajo na neprimerno ravnanje z živalmi.

Moja reakcija: to je bila moja zadnja podpisana prijava.

Moja negovana žametna šapica se valja pod mizo. Da moram spat. Toliko o odnosih z živalmi.

F r i n a

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

23. apr 2009 22:00

Frina, se mi je kar zdelo, da imaš takšno izkušnjo, podobnih zgodb sem slišala že ogromno. Žal je pri nas zakonodaja v zvezi z varstvom živali slaba, izvajanje pa katastrofalno. Ljudje so pa tudi gnoji, da tako ravnajo z živalmi in se potem še skupaj z veterinarji delajo norca iz tebe in živali. Jsmolec se vsaj zaveda, da psu ne more nuditi dostojnega življenja in mu išče primernejši dom, koliko je takih, ki jim preprosto ni mar. Za pretepst, če ne še kaj hujšega. RadaJem

Zdenkica  

član od: 12.6.2004

sporočila: 251

23. apr 2009 22:34

jsmolec tudi na veterinarskih postajah lahko izobesiš obvestilo o oddaji psa. Dodaj sliko in napiši njegove karakteristike, informacije o cepljenju ter kontaktno tel. številko. Zdenka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. apr 2009 0:17

Zakonodaja je dobra, no, malo nenatančna. So pa veterinarji, ki opravljajo nadzor, vredni graje. V tem primeru so se lotili nekoga, ki jim je bil kos. Ko so mi grozili, da me bodo predali sodišču, sem v resnici pomislila, da bi poklicala novinarje.

F r i n a

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

24. apr 2009 0:36

jsmolec, nihce te noce "tlaciti v tla"!Upam samo, da si se necesa naucila!Pa morda se kdo, ki to bere. Za tvojega psa pa resnicno zelim, da bi nasel dober dom! To je velik pes, ocitno se nisi z njim dovolj ukvajala, ce pravis, da ga komaj krotis. Pes je lahko se tako velik in mocan, ce je solan in pravilno vzgojen, ni z njim nobenega problema. Ker je star sele 9 mesecev, ima se vse moznosti, da postane krasen clovekov prijatelj. Vsekakor mu ne zelim 2 m dolge verige, da bo poln bolh in klopov in da ga ne bodo hranili s pomijami, ki padejo z gospodarjeve mize! Vso sreco Nena-morje

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. apr 2009 4:52

Jsmolec, ne vem od kje si. V Ljubljani lahko psa oddaš tudi v zavetišče, da mu tam poiščejo nov dom. Plačati pa je treba nekajdnevno oskrbnino, ne vem točno koliko, tam nekje od 14 do 30 dni. Morda je ista praksa tudi drugje. Mlademu psu bi najbrž hitro našli novega lastnika.

Obrni se še na društva proti mučenju živali, morda se bodo potrudili tudi za tvojega kužka.  Je pa tvoja kombinacija res zahtevna. Najboljši lastnik bi bil ljubitelj psov in teka.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti