Šahovnica
jsmolec, no, daj, umiri se, niso vsi tako pisali, večina je vseeno prijaznih in razumevajočih odgovorov. Se pa strinjam, naj kamen vrže prvi, ki je brez greha..........................
Jsmolec, ne pretiravaj no!
Menim, da te opljuval ni nihče, ljudje so povedali pač svoje mnenje. Tisti, ki imajo svoje živali in so temu kos v vseh pogledih, so te malce okarali in mislim, da res ni konec sveta. Prav je, da si tako ravnala, če si prišla do spoznanja, da temu nisi več dorasla - bolje, da zanj poskrbi nekdo, ki bo imel dovolj časa, veselja in ne nazadnje tudi denarja, saj je žival prav gotovo tudi določeno finančno breme.
Upam, da vama bo uspelo - tebi, da boš psa oddala in njemu, da bo prišel k nekomu, ki ga bo imel rad in mu bo lahko nudil vse tisto, česar mu ti ne moreš.
rrrPo temeljitem premisleku, prebiranju ustreznih predpisov, sem lastnike rotvajlerja prijavila na VURS. Podpisala sem se s priimkom in imenom. Bliskovito se je razširila informacija o obisku veterinarja in veliko upanje, da bo psu zdaj bolje. Naslednji dan je pes postal napadalni pes po predpisih in sme hoditi samo še z nagobčnikom. Brez povoda je v sosednji hiši napadel drugega psa in ga le malo opraskal.
Dober mesec dni po tem dogodku sem od VURS dobila opomin "zaradi lažne prijanve" in grožnjo, kako in za koliko me bodo kaznovali. Imela sem še eno možnost ugovora. Ugotovili so, da ima pes zadostni pesjak in ogradio ( figice namalane, za cca 50% je manjši od minimalnin standardov), da psu ni potrebna nobena vzgoja ( vzgoja je potrebna glede na pasmo). Veterniraski inšpektor je na licu mesta ugotovil, da ima pes vsao potrebno nego in da nima nobenih znakov zaradi pomanjkanja gibanja. Ha, ha, ha.
Moj odgovor je vseboval tudi resno grožnjo, da bom inšpektorja prijavila na ustrezni organ zaradi malomarnega dela, dodala fotografije in izmere in zahtevala zaslišanje sosedov ( vprašali so samo lastnike ), če še enkrat samkrat omenijo lažno prijavo. Ni bilo reakcije.
Toliko o tem, kako veterinarji gledajo na neprimerno ravnanje z živalmi.
Moja reakcija: to je bila moja zadnja podpisana prijava.
Moja negovana žametna šapica se valja pod mizo. Da moram spat. Toliko o odnosih z živalmi.
F r i n aZakonodaja je dobra, no, malo nenatančna. So pa veterinarji, ki opravljajo nadzor, vredni graje. V tem primeru so se lotili nekoga, ki jim je bil kos. Ko so mi grozili, da me bodo predali sodišču, sem v resnici pomislila, da bi poklicala novinarje.
F r i n aJsmolec, ne vem od kje si. V Ljubljani lahko psa oddaš tudi v zavetišče, da mu tam poiščejo nov dom. Plačati pa je treba nekajdnevno oskrbnino, ne vem točno koliko, tam nekje od 14 do 30 dni. Morda je ista praksa tudi drugje. Mlademu psu bi najbrž hitro našli novega lastnika.
Obrni se še na društva proti mučenju živali, morda se bodo potrudili tudi za tvojega kužka. Je pa tvoja kombinacija res zahtevna. Najboljši lastnik bi bil ljubitelj psov in teka.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Srbski pasulj