Oddaja psa

jsmolec  

član od: 12.4.2009

sporočila: 6

tema odprta - 23. apr 2009 13:17 | ogledi: 3.599 | odgovori: 30

Nujno oddam psa starega 9 mesecev mešanca med aljaškim malamutom in nemškim ovčarjem,zaradi premalo časa za njega in premajhnega prostora.

jsmolec

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

23. apr 2009 17:03

Ja, a do sedaj ste imeli pa dovolj časa in dovolj prostora? Kakšna slikica bi prišla prav. lp, vanjatajnsek

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

23. apr 2009 17:49

Ja, prosim za slikco. Ali je to velik pes? Iz katerega konca pa je tale psiček? lp, baška

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. apr 2009 18:12

vanjatajnsek je napisal/a:
Ja, a do sedaj ste imeli pa dovolj časa in dovolj prostora?Kakšna slikica bi prišla prav.lp, vanjatajnsek

 

Prej je bil manjsi...

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

23. apr 2009 19:03

proxima je napisal/a:

vanjatajnsek je napisal/a:
Ja, a do sedaj ste imeli pa dovolj časa in dovolj prostora?Kakšna slikica bi prišla prav.lp, vanjatajnsek

 

Prej je bil manjsi...

ycrna

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

23. apr 2009 19:27

Se ena zalostna zgodba, ko se ljudje na hitro odlocijo za zival, brez da bi temeljito premislili, koliko casa se ji lahko posvetijo in kaksna bo, ko zraste... Posledice so, ali oddaja ali evtanazija V obeh primerih nastrada zival. Nena-morje

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

23. apr 2009 19:33

Užgimo po Jsmolec,kdo jo bo bolj!!!! mesni

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. apr 2009 19:34

Po toči zvoniti je prepozno, ampak...Mene pa bolj jezi dejstvo, da niste naredili domače naloge v smislu, kdo bo skrbel za psa, če finančno zmorete, če imate dovolj časa in prostora in kakšna pasma je za vas najprimernejša. Ob vseh informacijah na internetu to danes sploh ni težko.  Mešanica malamuta in nemškega ovčarja bo pa precej velik pes in ker je eden delovni pes drugi pa ovčar, bo moral biti pes zelo zaposlen, na dolge sprehode ga boste morali peljati in seveda skrbeti za dlako, ki obema odpada vsak dan v letu. S pravo vzgojo bo po vsej verjetnosti enkratni domači prijatelj.

Vsekakor upam, da boste našli primeren dom zanj.

Vanja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

23. apr 2009 19:35

Upajmo, da se bo ta zgodba vseeno srečno končala (in da bo šel kuža na boljše) - lastnica vsaj išče možnost oddaje (čeprav čisto nič ne simpatiziram s prejšnjo nešpremišljenostjo pri nabavi psa), kar je vsekakor pohvalno. Saj sami veste, koliko psov, mačk in celo eksotičnih živali konča odvrženih nekje v gozdu, ob cesti, ali preprosto v preranem grobu, ko lastniki ugotovijo, da pravzaprav sploh niso sposobni skrbeti za svojo žival...

Včasih tudi ni vse tako grdo, kot se bere. Pomislimo na to, da je človek s svojim velikim psom morda bival v veliki hiši z vrtom, pa se je moral zaradi nepredvidenih okoliščin čez noč preseliti v drug kraj, majhno najemniško garsonjero, kjer lastniki psov ne dovolijo - da, tudi take zgodbe se dogajajo, lastnikom, ki so zelo s premislekom šli v življenje s hišnim ljubljencem. Ker Jsmolčine zgodbe ne poznam, ne mislim pametovat in kritizirat kar povprek. Pa saj me niti ne zanima, da bi se le za psa izteklo vse dobro!

 

Jsmolec, če še nisi, daj tale oglas še na katerega od pasjih forumov, da bo tvoj pes čimprej našel dobrega in odgovornega novega lastnika, ki mu bo lahko nudil vse tisto, kar si ta pes res zasluži. Vsaj zdaj usmeri vse svoje sile v to, da psu zagotoviš lepšo prihodnost!

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,30.0.ht

(tule te bodo sicer za začetek temeljito okregali, lahko pa verjameš, da bodo pri iskanju novega doma zelo pomagali)

http://www.mojpes.com/forum3/viewforum.php?f=21

http://www.srecanavrvici.net/

Mojca

Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 23. 2009 19:42

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

23. apr 2009 19:41

Meni je čisto OK, da jsmolec lepo pošteno pove, da ima težave z vzgojo psa, da temu ni dorasla, da nima časa... in ga bi rada oddala. Je to vsekakor dosti boljše kot biti tiho in psa spustiti iz avta v nekem naselju...pa naj se znajde. No, v naših krajih je še ena možnost za znebiti se psa, ker imamo v bližini romsko naselje. Zato mi je poteza jsmolec, ko prosi za pomoč pri iskanju novega doma za njenega psa, všeč. Kakorkoli, več koristi bo, če ji pomagate najti dom temu psu, kot pa jo klincati za nazaj in dajati moralne nauke. Ognjič

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. apr 2009 20:41

Pred leti sem v blokovskem naselju srečala prav luškanega tipa z zlatim prinašalcem. Pa sva spregovorila nekaj besed in mi je zaupal, da ima njegov pes krasen pesjak, on pa umazano stanovanje.

Imam prijatelje, ki so imeli bombažastega psa in so skoraj izjokali oči, ko je šel v pasja nebesa. In da ne bo nikoli več noben pes hodil po njegovem stanovanju. Gospod si je ob koncu ženine nosečnosti zaželel nemškega ovčarja, ga pripeljal v stanovanje in so mu hitro poiskali nov dom.

Gledam rotvajlerja, ki v nekaj letih ob 6 odraslih družinskih članih ni zapustil pesjaka, ki je po standardih absolutno premajhen in cel dan na pripeki, razen na dan cepjenja. Ne božajo ga, žokajo ga skozi mrežo, za zabavo polivajo s cukom vode. Včasih pobegne iz pesjaka, mi pa bežimo v najbljižje skrivališče. Čeprav se z njim nihče ne ukvarja, jim je všeč, da se ga ljudje bojijo. Tudi njih se.

Skozi okno gledam psa, mešanca argentinske doge in pitbula, ki ima enako usodo. Revček ima 2 m dolgo verigo, na kateri živi vse dni, majčkeno hišo, eno leto je živel na pripeki na balkonu, na meterski vrvici, pozimi istotako. Ima pa zelo kratko dlako. Sin ga je nabavil, zdaj pa nima časa, da bi ga oddali pa ne dovoli.  

Moj najljubši vaški pes je bil rezultat strašnega joka vdove, ki ga je dobesedno izsilila, da ga je sin kupil. Po nakupu se je pobrala k novim ljubčkom, s psom pa se ni nikoli več ukvarjala. Skrb je ostala nevesti, ki je močno nasprotovala nakupu. Ergo, pes ima tudi slabo zdravstveno nego in je precej bolan in bo najbrž kmalu umrl. Smrk !

Po toči zvoniti je prepozno. Če še tako pretehtaš odločitev o nakupu, se kasneje pokažejo nove okoliščine, ki jih ne predidevaš. Zato sem opisala primere iz moje soseske.

Vsa pohvala jsmolec, da išče skrbnika za psa, da bo lahko pretehtala odločitev, komu ga bo zaupala. Pozdravljam njeno odgovornost in upam na najboljšo rešitev.

Dokler imam mačka ( star bo 14 let ), ki opravlja tudi funkcijo psa ( razen servilnosti ), pri nas za psa ne bo prostora. Ker si ga ne morem privoščiti z vsemi zahtevami, ki jih žival ima. In izgube težko prenašam.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti