Orehova potica-s čim namažem po vrhu?

Torej, orehovo potico imam pripravljeno za v pečico, sedaj bi hitro potrebovala nasvet s čim jo je najbolje namazati po vrhu?

Naj jo namažem s celim jajcem, rumenjakom, maslom, mlekom??? Kaj je najboljše?

Rada bi, svetlečo in hrustljavo skorjico.

Hvala vsem za nasvete!

Lepe in Vesele velikonočne praznike Vam želim!!! />

White Daisy

Jaz jo ponavadi namažem s celim razžvrkljanim jajcem in izgleda lepo. Tanjika82
Jaz jo pred peko z rumenjakom, po peki z maslom in pokrijem s krpo. sweets
Jaz jo pred peko namažem s sladko smetano, po peki z oljem in pokrijem s prtičem. rdeca jagoda
jaz z ničemer, ker moja zmešana pečica pol skorjico zapali, če kej namažem. lani je bla namazana z razžvrkljanim jajcem in malček mleka in se je malo preveč zapeklo. letos nisem nič namazala, samo pol potresla sladkor in je čisto ok za jest in za videt. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
Tudi pri meni je pečica, takšna, da bolj suši kot pa peče. In če potico s čem namažem, imam potem enak rezultat, kot Katarina K. Nekako, sem si vedno želela, lepo, rjavo škorjico, tako na potico, šarkelju in kruhu...ampak, z rumenjakom ni šlo. Sedaj samo na gosto prepikam potico, namažem (kar z roko)s hladno vodo in smuk v pečico...rezultat, skorjica lepo rjava in za čuda, nič ne odstopa. Veselo Veliko noč, želim vsem !! Alcika
Jaz jo namažem z ražvrkljanim jajcem in rezultat je svetleča ravno prav rjava skorjica. Balenka
Namazala sem jo z razžvrkljanim jajcem in skorjica je odlična, zlato- rumene svetleče barve-:)). Hvala vsem, ki ste pomagali! White Daisy

Jaz pa samo z vodo in hop v pečico.

Kyara
Nam je Krista na tečaju svetovala naj jo namažemo z mešanico jajca in mleka v razmerju 1:1 in naj pečemo na 170-175°C. Sem poiskusila in skorjica je lepo svetlo rjava in mehka. Njami
Razžvrkljano jajce...v krušni peči je rezultat svetlječa in hrustljava skorjica (v moji pečici pa ogabna rjava barva) Roncolino

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti