Žena bi rada recept za pripravo riževega narastka.
Lep pozdrav,
Andrej!
Andrej
Žena bi rada recept za pripravo riževega narastka.
Lep pozdrav,
Andrej!
Andrej
neznan uporabnik
28. jan 2001 14:59
Poskusite takle rižev narastek: *15 dag riža,3/4 l mleka, 1 žlica masla ali margarine, ščepec soli, limonina lupinica, 4 jajca, 6 žlic sladkorja, 1 zavitek van. sladkorja, 2 žlici drobtin. *Riž preberemo, operemo in odcedimo. Mleko vlijemo v lonec, damo vanj maslo, sol ter limonino lupinico in ga zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž. Vre naj mirno 20 minut, nekajkrat premešamo. Kuhan riž ohladimo. Rumenjake, 3 žlice sladkorja in vanil. sladkor penasto umešamo. Naraslo kremo zamešamo z drobtinami vred v ohlajen riž. Beljake stepemo v trd sneg in vtepemo vanj 3 žlice sladkorja. Sneg rahlo zamešamo v riž. Pekač namastimo in potresemo z drobtinicami, naložimo zmes ter jo poravnamo. *Narastek pečemo 10 min pri 200 stopinj C in nato še 20 min pri 170 stopinj C. *Ponudimo nekoliko ohlajen. Dober tek, pa en lp Bibineznan uporabnik
29. jan 2001 9:43
Spoštovana Bibi. Recept je zares dober in lepo napisan. Dali ga bomo na KULSLO , dabodo še drugi ga lahko uporabili. Jaz dodam mlečnemu rižu tudi v rum namočene rozine ali pa narezano sadje. Stvar okusa.neznan uporabnik
30. jan 2001 18:48
V rubriki receptov je ze en recept za rizev narastek. Lahko ga dobite ne: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?sort=ImeRecep (upam da bo link deloval) Sama sem ga ze preizkusila in je odlicno uspel!
9. jun 2011 22:00
S čim pa ponudite rižev narastek, če ga imate za kosilo?
LP, Oaza
9. jun 2011 22:06
Zelenjavna juha (lahko z malo mesa, nekaj takega kot kuha ežoj, recimo), rižev natrastek in kompot.
Lepo, da si uporabila že odprto temo.
rimljanka
9. jun 2011 22:09
Mi smo ga ponavadi jedli kar s kompotom, pa se mi zdi to malo prelahko kosilo. Jutri bom potem naredila zraven še korenčkovo juho, mislim, da bo tako vredu. Hvala, Rimljanka, potrditev mi je manjkala!
LP, Oaza
9. jun 2011 22:15
Če misliš na sam narastek, potem ga lahko osvežiš z nerazrečenim malinovcem oz. drugimi sirupi.Meni je to sladko zato rižev narestek prelijem z v mikrovalovni pečici zavretim jagodičjem,primerno sezoni.Sedaj so jagode,bo ribez,itd.
Narastek je lahko samostojna jed lahko ga ponudiš zraven zelenjavne juhe, po želji in okusu!!!
adalbert
11. jun 2011 15:46
Narastek delam podobno kot je zgoraj opisano, vendar namesto drobtin dam beli zdrob in maso vsujem v
pekač najprej do polovice, dodam naribana jabolka, ki jih nato prekrijem z drugo polovico mase. Po vrhu prelijem z mešanico;2 žlice k. smetane, 1 jajce in žličko sladkorja. Ta skorjica mi je najljubša.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Peresniki z omako puttanesca