20. mar 2009 16:03
No vidiš Emma, da je potem bolje rumeni muškat kar spiti.
20. mar 2009 16:03
No vidiš Emma, da je potem bolje rumeni muškat kar spiti.
20. mar 2009 16:07
| Moycaa je napisal/a: |
| Uh, rumeni muškat bi raje spila, kot pa v njem barvala jajca. |
U, jaz tudi! Ali pa - Emma - narediva menjavo: jaz tebi teran, ti meni muškat![]()
![]()
![]()
2. apr 2009 18:10
Na tej strani je nekaj o naravnih barvah http://www.diva.si/clanki_notranja.php?id_clanek sweets
2. apr 2009 18:26
Super koliko nasvetov za barvanje pirhov,zlasti tisti so mi všeč ko jih lahko barvamo naravno pa naj bo to v vinu ali s čebulnimi olupki.Mislim da bom lahko delala poskuse na več različnih načinov,ker bi rada pesenetila svoje pravnuke mislim da mi bo uspelo s pomočjo vaših nasvetov.
9. apr 2017 21:24
Je barvanje s kurkumo preizkušeno uspešno? Če dam celo stekleničko v lonec mrzle vode, dodam jajca in jih počasi kuham do vrenja ter potem še kakšnih 20 minut? In ohlajam v tej tekočini čez noč?
Kaj menite, ste že poskusili na ta način?
9. apr 2017 21:59
Jaz pri naravnih barvilih prakticiram zadevo tako, da en dan prej pripravim "barvo", kurkumo, čebulo ali rdeče zelje z malo kisa dobro prekuham, ohladim in v mrzli "barvi pustim jajca (surova) čez noč, naslednji dan jih skuham v tej barvi. Priporočam pa bela jajca, ker ti naravni odtenki so res bolj blagi in se na rjavih (razen čebule in vina) slabše vidijo.
9. apr 2017 22:13
Jaz bom pa letos dala med rumene in rjave čebulne olupke tudi ingver v prahu, prejšnja leta sem dajala zafraniko od Droge.
9. apr 2017 22:15
Kuhanje do vrenja + 20 min je za jajca malo preveč. Rumenjak dobi neprijetno teksturo in postane zelenkasto siv ob robovih, če je predolgo kuhan. Poizkusi tako kot pravi Ninja.
10. apr 2017 7:13
| Ninja24 je napisal/a: |
|
Jaz pri naravnih barvilih prakticiram zadevo tako, da en dan prej pripravim "barvo", kurkumo, čebulo ali rdeče zelje z malo kisa dobro prekuham, ohladim in v mrzli "barvi pustim jajca (surova) čez noč, naslednji dan jih skuham v tej barvi. Priporočam pa bela jajca, ker ti naravni odtenki so res bolj blagi in se na rjavih (razen čebule in vina) slabše vidijo.
Ninja24
|
Hvala, Ninja24. Ali daš celo stekleničko korkume? In kako dolgo jih potem naslednji dan kuhaš?
Mopsika in The Tina, hvala tudi vama!
10. apr 2017 10:05
Jaz jajca v trdo že dolgo ne kuham prav dolgo. Pustim, da zavrejo, vrejo nekaj minut, potem pa pustim, da se v tej vodi ohladijo. Vedno so lepo kuhana in nikoli ni zelenega okoli rumenjaka. To sem nekje prebrala in deluje.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem