Slovenski oreh

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

tema odprta - 12. mar 2009 19:37 | ogledi: 4.241 | odgovori: 2

dobri stari dedek mraz mi je prinesel 2 kg orehov blagovne znamke "slovenski oreh"

zaloga kopni in malo me skrbi, kje naj jih nabavim. bili so namrec najboljsi orehi, kar sem jih kdaj jedel. zdaj so mi vsi ostali orehi ze na videz malo vprasljivi kaj sele po okusu. ce preberes pa se kaj tu http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/odpoklic-zivi pa sploh.

ali je ze kdo slisal za to blagovno znamko. na zalost je prisla vrecka opremljena samo s tem napisom in nic drugega... malo sem spraseval naokoli v trgovinah, pa nihce nic ne ve... brskal po internetu pa tudi nic.

mogoce pa na kulinariki kdo kaj ve...

cellnet

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

12. mar 2009 19:48

Cellnet, brsaklnik ti tudi kaj pove: http://www.google.si/search?hl=sl&q=%22slovens= Obstaja torej blagovna znamka Slovenski oreh.

 

Pa tole: Za večjo prepoznavnost orehov, pridelanih v okviru Slovenskega strokovnega društva lupinarjev, so na Uradu RS za intelektualno lastnino registrirali blagovno znamko Slovenski oreh. Pod to oznako člani društva ponujajo izključno orehe, pridelane v Sloveniji. Gre za znane in kakovostne žlahtne sorte, ki so primerne za naše podnebje in način pridelave. Prepoznati jih bo mogoče po znaku, ki prikazuje stilizirano slovensko domačijo z drevesom oreha na dvorišču in simbolično predstavlja tradicionalno zastopanost orehov na slovenskem podeželju. VIR. očitno pobran od tukaj.

Bo zadosti za brskanje......

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 12. mar 2009 19:49:57

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. mar 2009 6:54

No, ja, če klikneš tisti VIR in vidiš one jo.... , no punce z razvitimi pljuči, potem pa vidiš, da je Šifrer očitno prav imel s tisto pesmijo o pivu ( pa orehi gor, orehi dol ). A ja, pa še kdo bi bil vesel z navedki o urinoterapiji ( ne, hvala ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti