Skutna pita
Ja Hedonist, izdaj tudi meni recept za postrvi. Obožujem vse kar leze, plava in gre.
KyaraMeni so bile najboljše pripravljene postrvi "ever" na Zbiljskem jezeru (se mi zdi, da je imela tam en kiosk ribiška družina - je od tega že lep čas). S sošolko sva med študijem včasih zavili tja "iskat inspiracijo" - in seveda postali vmes tudi lačni, No, postrvi so tam servirali direkt iz vrelega olja na zajeten kos kruha - in vse to si si na papirnatem pladenjčku odnesel na najbližjo klopco in v miri pohrustal. Brez vsake priloge (če mrzlega pivca ne štejem pod prilogo :)))).
Sicer pa sama doma najraje naredim postrvi na gradelah ali pa v škrnicljih iz peki papirja, Priloga?
No, ja ...jaz je pri 300g postrvi niti ne rabim, ostalim pa kuhan krompir, prelit z olivnim oljem tudi ni odveč.
Sicer pa: solata iz domačega radiča, motovilca ali regrada, poleti paradižnik, blitva pa itak zmeraj paše. Če je slučajno ni, pa tudi nič hudega![]()
Hedonist, kdaj ob tole na meniju? Pridem mimo, postrvi lahko prinesem tudi s sabo, blitve nam je pa sicer že zmanjkalo, letošnjo pa še čakamo. Mi tudi imamo
, mamin bratranec z največjim veseljem zamenja kako postrv, ulovljeno v zgornjem toku reke Idrijce ali Soče, za klobaso ali druge naturalije z naše kmetije, vključno z gnojem.
| hedonist je napisal/a: |
| Seveda pa kdaj naredim tudi postrvi z pražnimi mandlji, pa z česnom in peteršiljem hedonist |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Skutna pita

Domači Ferrero Rocher