Poletni svaljki z dimljenim lososom
| proxima je napisal/a: |
| @Vendy: a lahko se malo izkoriscam tvoj pedagoski navdih - nekateri trgovci pa vseeno zaracunavajo gotovinski popust, ki ni zanemarljiv (tipicno kakih 5%, kar presega zgoraj navedene provizije). Zakaj se pa njim bolj splaca dobiti 95 enot v gotovini kot 100 enot z BA - karticna provizija (ce pogledas na grobo, so v tem primeru pravzaprav na istem glede neto priliva)? Sale promotion ali kaj cisto tretjega? lp, proxima |
Če se ne motim (bo Vendy takoj povedala ali je tako), je plačevanje z bankomat kartico enakovredno plačilu z gotovino, saj gre denar takoj s TRR. Vsaj meni dajo ponekod (tekstil na primer) popust tudi za plačilo z BA kartico enako kot pri plačilu z gotovino, le pri nakupu s kreditno kartico (visa, Maestercard, diners, american)
ni popusta zaradi že prej pojasnjenega (ker trgovec denar dobi malo kasneje). Mamamia
mamamia| mamamia je napisal/a: |
Če se ne motim (bo Vendy takoj povedala ali je tako), je plačevanje z bankomat kartico enakovredno plačilu z gotovino, saj gre denar takoj s TRR. Vsaj meni dajo ponekod (tekstil na primer) popust tudi za plačilo z BA kartico enako kot pri plačilu z gotovino, le pri nakupu s kreditno kartico (visa, Maestercard, diners, american) ni popusta zaradi že prej pojasnjenega (ker trgovec denar dobi malo kasneje). Mamamia mamamia |
[citat=--proxima--][citat=--drejcek--]
[citat=--WRAN51--] dovolj zgovoren podatek za to je, da nikjer ob nakupu s kreditno kartico ne dobiš popusta, ker je dejanski izdatek kasnejši od odhodka in vsak lahko svoj denar obrača naprej, namesto da ga trgovec.
Drejček[/citat] Kolikor vem, je razlog, zakaj trgovine preferirajo gotovino pred karticami, predvsem v tem, da si karticna kompanija in banka od placila s kartico priskrtneta se kaksen procent ali dva (nekoc sem v svoji najljubsi stacuni z racunalniskim materialom kupovala gadget, za katerega mi je bilo samo priblizno jasno, ce je za mojo masino pravi ali ne, tako da sem se zmenila, da ga lahko vrnem, ce ne bo ustrezal - so me pa opozorili, da mi bodo pri placilu z Maestrom vrnili 4% manj od dejanskega zneska, iz cesar sklepam, da se karticne provizije gibljejo tam nekje okrog, najbrz pa niso za vse kartice ali vse tipe kartic enake - bo Vendy kaj vec o tem znala povedat, ce ni poslovna skrivnost). lp, proxima[/citat]
Proxima, če ti DURS leta prikazuje životarjenje in vodiš dvojno blagajno, pogosto brišeš račune ( predsem gostinci), je promet po karticah presneto izdajalski. Da ne omenim kake izvšrbe ali blokade, kjer ti sredstva odtegnejo, preden jih dobro povohaš.
Na gotovini pa ne piše, niti kdo ti jo je dal, niti zakaj si jo dal. Zapraviš jo čisto sam. In če imaš kak koncert, kjer ti plačajo na roko, potem nisi tako butast, da bi denar položil na svoj račun, ampak ga hraniš doma. In kasneje spet plačaš nekoga na črno. Ne da popusta, korist pa je le.
PS Moja frizerka je zadajle nekje na južni celini, kamor gre trikat letno, v letu pa revica ne ustvari niti toliko prometa, da bi bila zavezanec za DDV. Dobavitelju potrošnega materiala vselej plača v gotovini, vedno v znesku, ki močno presega dovoljeno poslovanje z gotovino.Pravzaprav sploh ne sme plačevati z gotovino. Kartic pa nobenih ne jemlje.Preveč sledljiv obse prometa.
Najbolj nasrkajo so tisti, ki si ne upajo, ki imajo urejeno poslovanje, ki ne morejo prikriti nisti centa in od vsega plačajo davek. Običajno so to tudi velika podjetja, kjer je notranji nadzor zadosten.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Jabolčne rožice