Mene pa zanima ali se sme zamrzniti sir. Dobila sem večjo količino sira pa se bojim, da se bo prej plesen napravila, kot bomo sir porabili. Mislila sem, da bi ga razrezala na manjše kose in ga dala zamrznit. Ima kdo kakšne izkušnje?
jabolko44
Mene pa zanima ali se sme zamrzniti sir. Dobila sem večjo količino sira pa se bojim, da se bo prej plesen napravila, kot bomo sir porabili. Mislila sem, da bi ga razrezala na manjše kose in ga dala zamrznit. Ima kdo kakšne izkušnje?
jabolko44
Struktura ni ista, pokvari se ne. Sama sem pred kratkim zamrznila kozji sir in sem bila prav pozitivno presenečena, okus je bil isti, trdota pa tudi.
Drugače sem kupljenega kravjega (običajen sir) naribala in zamrznila, da sem ga imela potem za raznorazne lazanje ali pice.
Mozzarella in gorgonzola sta tudi bili ok.
Loni MakaroniJaz sem ga zamrznila in je bil ok.
| Loni je napisal/a: |
Struktura ni ista, pokvari se ne. Sama sem pred kratkim zamrznila kozji sir in sem bila prav pozitivno presenečena, okus je bil isti, trdota pa tudi. Drugače sem kupljenega kravjega (običajen sir) naribala in zamrznila, da sem ga imela potem za raznorazne lazanje ali pice. Mozzarella in gorgonzola sta tudi bili ok. Loni Makaroni [rozica] |
Jaz imam vedno rezervni kos parmezana v zmrzovalniku. Se obnese, mogoče je po odmrzovanju malenkost bolj krhek. Ga pa ne hranim dolgo.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami

Polžki z mesnimi kroglicami