Lojzella, daj me, prosim, razsvetli: Kaj je "šrot"? Ker jaz sem samo ene pivovarniške asociacije dobila....
Vendelina jr.

Galette z zelenjavo
RadaJem, obstajajo predpisi, koliko let od zadnje uporabe umetnih gnojil, pa pesticidov je treba imeti zemljo brez tega, potem analiza in če je Ok, so certifikati......
| Ognjič je napisal/a: |
| Da so piščanci res bio, bo treba dokazati s certifikatom seveda...ni to kar tako po domače, ker morajo tudi jesti bio hrano (in seveda mora tudi za to imeti kmetovalec certifikat, s katerim dokazuje pridelavo). In zadeva je takšna, da ljudje, ki kupujejo bio hrano, ne bodo vprašali, koliko stane, zanje je pomembno, da jih kmet ne naplahta. Torej, od danes do jutri pač z bio pridelki in mesom ne bo šlo..., saj je treba poprej tudi zemljo očistiti strupov. Več o tem ti bodo povedali na pristojni Kmetijsko svetovalni službi. Povzetek: domač piščanec seveda ni hkrati avtomatsko bio piščanec in predpisi okrog tega so zelo strogi, ravno tako kontrole (zemlje, pridelkov, izdelkov). Ognjič [zmaj][vrtnica][zmaj] |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Galette z zelenjavo

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo