Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Pa naj vseeno še jaz nekaj dodam...
Je pa res, da je razlika v vonju in okusu med mesom, ki je domače "pridelave" in med mesom, ki ga "pridelajo" na farmah. Ampak kljub temu, tudi tisto "farmsko" meso, če je z njim vse o.k., nima takega vonja, da bi ga moral namakat v ne vem kaj. Ko ima enkrat meso "pokvarjen" vonj, potem sigurno ni za jest...
Tudi nepokvarjeno meso ima lahko neprijeten vonj. Ena je že omenila faširano, pa goveji zrezek, če ga pred shranjevanjem v hladilniku ne odvijemo, pa uležano meso, če ni v olju, .... Tukaj mislim na tisto, kar nam odreže mesar, ne na predpakirane izdelke.
Enim ne smrdi, drugim (tudi meni) pač. Rešujem pa po Matildinem sistemu - z začimbami.
CilaMimogrede, tisti, ki ste iz Ljubljane, ste gotovo že videli tole:
http://www.indirekt.si/novice/zanimivosti/mesarsko_k
Jaz sem šokirana, da lahko nekdo objavlja svoja prepričanja na taken način...
Razlika je vedno v tem, kako nekaj poveš.
Meni osebno se zdi ta plakat moralno sporen predvsem zato ker:
- za Evropo in razviti svet je to nerealno prikazovanje problematike klanja živali,
- tudi otroci hodijo mimo tega plakata in
- tisti, ki ima rad meso in ve, da ga njegovo telo potrebuje, ga tudi takšen plakat ne bo prepričal v nasprotno.
In predvsem zaradi zadnje točke se sprašujem, komu je potemtakem sploh namenjen.
In samo, da poudarim: tudi otroci hodijo mimo tega plakata.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi

Svaljki z žajbljem