Zelo rada imam koruzni![]()
strelka
Zelo rada imam koruzni![]()
strelka
Jaz koruzno moko najprej poparim z vrelo vodo.
Ko dodam belo oz. črno moko, dam tudi žlico kisle smetane, če tega nimam doma, pa "en krog" olja oz. malo raztopljenega masla...
Najbrž nisem nič novega povedala ;).
Nisem še slišala, da bi kdo pečico poškropil z vodo, jaz kruh namažem z jajcem (če ga nimam, pa z vodo oz. z mlekom) predno gre v pečico.
OgnjičKoruzni kruh, ki ima le ali skoraj le koruzno moko, bo vedno tak, dobljiv. Koruzna moka ne vsebuje glutena.
| pujsek je napisal/a: |
| Se v celoti strinjam z mamoF. Vse, razen vode in soli, so tudi po mojih izkušnjah dodatki, ki naredijo kruh boljši samo tisti dan, ko ga spečem. Naslednji dan je tak kruh z dodatki bolj suh in drobljiv. Torej, če ga pečem na zalogo in za v skrinjo, ga že nekaj časa pečem samo z vodo in soljo, pa nekaj malega olja. Z različnimi dodatki pa samo v manjših količinah, ki jih pojemo še isti dan. pujsek |
Olje, skuta, jogurt,....so tudi dodatki, ki ne prispevajo k staranju kruha, ravno nasprotno.
| rimljanka je napisal/a: | ||
Olje, skuta, jogurt,....so tudi dodatki, ki ne prispevajo k staranju kruha, ravno nasprotno. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrobovi ocvrtki s pomakami

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso