Poletni svaljki z dimljenim lososom
A veš s o v a, da s tem se pa ne strinjam popolnoma.
Če imaš res frišno, dobro ribo sta česen in peteršilj odveč, malo limona ali kisa se pa lahko doda pred kuhanjem za bolj rahle ribe, to jih malo učvrsti, ni pa to nujno.
Enako velja za juho.
Seveda ni nobenih pravil, ki bi te ali kakšne druge dodatke, od pomidorov do žafrana, žajblja ali finokja, če omenim samo tiste najbolj običajne v naših zemljepisnih širinah, prepovedovala.
Vsak si seveda skuha svojo ribo po svojem okusu. Če ne dodaja robe, ki se komu drugemu zdi primerna, to ne pomeni, da še ni slišal za peteršilj in česen, ampak da pač uživa v bogatem morskem okusu.
nola
Koliko časa kuhate ribe na lešo? Imam kilogram mola, sedem manjših kosov premera 4-5cm? Najraje bi jih shuhal kar v pečici, ker imam bolj primerno posodo, katera ne sede dobro na ploščo. Bi šlo?
Hvala.
Commis débarrasseur
Deset, največ 15 minut. Jaz bi jih dala v vrelo vodo, v katri prej zavreš malo lovorja, poper v zrnu, nekaj rezin limone, malo korenčka, korenino peteršilja, kakstrok česna in nič več.
Kuhano ribo bi pokapljala z malo olivnega olja, premešanega z zabretokom, in kakšno kapljco limoninega soka, več ko dovolj dodatkov.
Če imajo moli izrait vonj po morju, potem pa kakšna mešanica česna in petreršilja ne bo odveč. Samam se sicer trej kombinaciji pri kuhani ribi izognem, mi je osnovno okus povsem dovolj.
mamamia
Hvala. Da jih ne razkuham. Česna se ognem kolikor se da pri vseh ribah in večini morskih zadev, vonj me tudi ne moti. Za petične goste postrežem tržaško posebej namizno :)
Commis débarrasseurJaz običajno dodam v vodo še malo belega vina za okus. Velikokrat tako na hitro pokuham sardone, ki jih potem filetiram in pripravim z soljo, oljčnim oljem in česnom in stisnem brez zraka v posodi. Tako stojijo tudi nekaj dni v hladilniku. Mi Imamo česen radi. Preden postrežem dodam limono.
Sicer kadar delam ribjo solato iz bele ribe pri česnu skoparim, ne gre pa brez peteršilja in limone in dobrega oljčnega olja. Običajno dam ribo v mrzlo vodo, ko zavre kuham še minuto dve, odvisno od velikosti, da je riba še čvrsta. Vodo v kateri se je kuhala uporabim za juho, korenček zrežem in zakuham še riž in malo koščkov kuhane ribe.
Sicer pa si zelo rada skuham lososa kot dodatek solati, ali pa ga preprosto na koncu dodam zelenjavni juhi ali omaki.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Schwarzwald kocke