Jedilniki po montignacu
| morska medvedka je napisal/a: | ||
Hvala enako! [medvedek] MM |
Včeraj:
sadje, kozarec vode
Z: bela kava, 2 polnozrnata piškota
K: krem juha z bučk, začinjen popečen tofu, paradižnikova solata
M: sadje
V: jogurt s prosenimi kosmiči
Zdaj pa mi povejte... kam uvrščamo sojo? (tofu, sojino mleko, sojini jogurti,...)
Se kombinira z beljakovinami (ker je velik vir beljakovin (rastlinskih)) ali k OH?
Hvala ![]()
| mai je napisal/a: | ||||
|
Se vama pridružujem. Full sem dol dala, zdaj pa nikakor ne gre naprej. Bo treba kako spremembo naredit, pa malo več miganja ne bi škodilo.
Julija| morska medvedka je napisal/a: |
Zdaj pa mi povejte... kam uvrščamo sojo? (tofu, sojino mleko, sojini jogurti,...) Se kombinira z beljakovinami (ker je velik vir beljakovin (rastlinskih)) ali k OH? Hvala
|
Beljakovine.
Julijačetrtek
sok pomaranče in limone z vodo in cimetom
z: Montijev kokosov narastek iz MW, toplo mleko
m: paradižnik z lahko mozzarello v solati
k: ričet brez mesa s surovim kislim zeljem
v: puranji zrezek z veliko zelenjave
Julija| bosa je napisal/a: |
| Se vam še jaz malo pridružim.zajtrk: rezina ananasa, kosmiči v vročem mlekumalica: jabolkokosilo: kuhana cvetača s tunino (v lastnem soku)večerja: pz pizza z zelenjavoSaj me boste izkušene malo opozarjala, da ga ne bom preveč kiksala :)bosa |
Beljakovin imaš premalo.
Julija| sonce51 je napisal/a: |
| Prosila bi vas še za en nasvet. Jutri nameravam kuhati marmelado. Poskusila bi z 1 kg pomaranč, 1 kg jabolk (imam jih v kleti) in 1 kg hrušk(tudi iz kleti). Kaj mi priporočate, da dodam fruktozo, ali želin brez sladkorja, ali nič. Prosim, da me popravite, če nisem izbrala prave kombinacije. Mi običajno ne kuhamo marmelade navedenega sadja, saj je pri nas veliko drugega sadja in pripravljamo marmelado iz sliv, robid, malin, ribeza ... (vedno dodam želin in sladkor posebej) pa tudi prav veliko je ne porabimo. Vendar vsa marmelada, ki jo imam ima dodan sladkor. sonce51 |
Priznam, da te kombinacije ne poznam, le varianto brez hrušk, ampak dvomim, da bi bilo karkoli narobe s tem. Sama sem pri kuhanju marmelade dodala kar želirno fruktozo in začimbe (med drugim česen, a to je že druga zgodba ![]()
![]()
). Morda se na tvoje vprašanje oglasi še Rimljanka, ta dela krasne marmelade.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bujta repa

Kakijeva nevesta