Jedilniki po montignacu

mateja1234  

član od: 7.4.2011

sporočila: 25

5. feb 2012 9:11

zajterk:mandarino potem pa cottage sir pa pumpernickel kruh.ta kruh je ful zanič.

mateja1234

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

5. feb 2012 9:58

Meni osebno pa so takšni kruhi najboljši ... Si pa večinoma pečem sama - pirinega. Ravnokar imam svežega ...

 

Mayisa

mateja1234  

član od: 7.4.2011

sporočila: 25

5. feb 2012 13:10

men se je pa zdelo da sem čedalje bolj polna usta mela.je blo pa kosilo bolše puranov zrezek v šampijonini omaki

mateja1234

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

5. feb 2012 13:33

NAVDUŠEN, NAVDUŠEN. Z vsakim postom in vsako vrstico bolj. Včeraj sem preletel knjgio PREHRANA PO MONTIGNACU. Ko enkrat začneš brati ne moreš nehati. Tako stil pisave, kot fotke in mali nasveti, te cisto potegnejo vase.
Pol pa spoznanje. Sladkiši in siri OSTAJAJO na jedilniku. Monti ich mag dich :D. Še večji plus, pa da sem odkril novi mikro kozmos receptov, kateri vsebujejo nizki GI, pravo cokolado, ter dosti sadja. Točno moj okus sladic. Zdravo,polno vitaminov in socno.
Res je da se bom se kar nekaj casa lovil, ceprav dosti že vem od prej, glede prehrane, ampak pri kombiniranju in lovljenju okoli kosil,večerji, pa vpeljavi novih živil. Ampak vse se da. In ker rad kuham, ne bo problema.

Pol pa ugotovim se eno povezanost z decem. Je iz Francije (katero obožujem. Ko bom "vlki" obvezno selitev tja), ter da je sladkosned in ljubitelj sirov. HVALA LEPA MONTI, sva že dva

Imam pa sedaj 2 vprašanji:
Ne jem večerje, oz. bom sedaj pocasi občasno vključil tudi to v moj jedilnik, predvsem zaradi beljakovin in prebranega. Me pa zanima, kako je z KNEIP kavo z sojinim mlekom zvečer? Nekaj beljakovin itak je + kneip je sam po sebi zdrav zraven pa 2 koščka 80% cokolade. To je lih ono, moj trnutek ob dobri knjigi.
Kaj menite vi?

Kako vam odgovarja Monti? Je kdo na vzdrževanju teže in se prehranjuje po njegovih receptih. Predvsem me zanima tisti del, kjer razlaga, da zvečer lahko jes podobno kot za kosilo. Glede na to, da sploh ne jem zvečer, mi se ni jasno, kako to, da ti ne navrže takšen režim +10kg?
Kako vam pašejo beljakovine zvečer? Recimo pusti mesek pa sveza zelenjava?

Hvala za pomoc!

MBrando

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

5. feb 2012 14:35

Meni osebno Monti zelo odgovarja ...Sem ga decembra, januarja malo opustila ... oziroma ne ravno opustila, ampak vmes grešila, pa je bilo počutje slabše. Tudi moje večerje so bolj skromne, kot pa jih priporoča Monti. Zvečer mi paše kakšen navaden jogurt s skuto, pa kakšno sadje, oreščki ...včasih pa tudi pusta piščančja salama, pršut, sir, zelenjava ...narastek iz skute...Kneip kavo si tudi jaz zvečer privoščim (seveda brez sladkorja), pa kakšen košček ali dva temne čokolade, ki jo obožujem, ne vidim v tem nobenega prekrška . Zraven pa obvezno dobra knjiga, ni ga boljšega pred spanjem . No, danes je bil za moj zajtrk pirin kruh in malo vegi namaza, pa "bela kavica", za kosilo pa bistra juha, pečena hobotnica , kot prilogo sem pa imela popečene bučke na hitro, pa skledo zelene solate ... sita preveč . Za večerjo še ne vem ...

Naj še ostale kaj napišejo, Tulka je tudi strokovnjakinja na tem področju prehranjevanja, mi je dala že veliko nasvetov .



Mayisa

Sporočilo je spremenil(a) Mayisa. dne 05. 2012 14:39

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

5. feb 2012 14:42

Mayisa: SUPER HVALA LEPA!! Pošiljam ti še dodatno dozo VITAMINA D, katerega si si zalužila. Lepo si mi dodala nekaj rešitve k mojim večjim vprašanjem.
Seveda, kneip brez sladkorja, zraven pa kaka montijeva uber čokoladna sladica. Moram se zahvaliti bannanni, da mi je poslal celo knjigo receptov. Hjooo, dela za celo leto.

Drugače pa isto mnenje ja. Dobra knjga, kneip kava, čokolada pa pokrit z deko na kavču. Hladni mesece so ravno za to delani :D.

Skoda da je danes nedelja! Bi že šel po novo knjigo od Montija, hihi. No, bom pa jutri šel. Ima da vse preštudiram.

Všeč mi je ker lahko toliko stvari po njem kombiniraš in ješ. Vso to eksperimentiranje a obenem si vseeno zdrav, se držiš nekih osnovnih načel in je to to!

MBrando

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

5. feb 2012 22:43

Ma kaki strokovnjak . Drži, da se tega prehranjevanja držim stalno, nič zaradi hujšanja, ker mi zelo odgovarja. Tudi zdravstvene težave, ki sem jih imela pred leti, so povsem izginile.

Kneip kavo na Mayisin način si zvečer mirno privoščiš, MBrando.

Meni zvečer (to je ob 18h) beljakovinski obrok zelo paše. Pogosto gre za ribo z ogromno zelenjave.

Mayisa, povej mi prosim kaj več o tvojih narastkih. Zanimajo me predvsem brezglutenski (ajda, kvinoja, proso). Hvala!

tulka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

6. feb 2012 7:42

Dobra ideja Bannanna. Dajmo nekaj takega narediti ja. Fajn bi bilo, da bi obstajal čisto ločen del za to vrsto prehrane, pa zraven fotke!!
Uaaa, danes pa končno dobim knjigo od Montija. Kak bom bral, čujte :DD

tulka: Hvala za vse povedano! LOVE IT!!

MBrando

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

6. feb 2012 21:48

Seveda si, Mayisa. Hvala!

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti