Špargljeve blazinice
Kateri rjavi oz. divji riž pa kupite? Zadnjič sem enega kuhala skoraj eno uro pa še ni bil prebavljiv.
28.04.2009
jagode
Z: kisli kruh, pusta skuta, mleko
K: ajdovi žganci, kislo zelje
V: mešana solata s tuno
29.04.2009
jagode
Z: kisli kruh, pusta skuta
K: pečen piščanec, paradižnikova solata
V: pz palačinke z marmelado bs, sadni čaj
30.04.2009
voda s C vitaminom
Z: hrenovka, sveža paprika
K: polnjeni jajčevci, solata
V: ribji file, okisana blitva
JulijaKekec, ržena moka je super za palačinke... tudi pirina. Iz pz pšenične moke jih ne delam, ker so se mi preveč trgale (razen če je bil noter en bataljon jajc).
evikeysn, načeloma naj ne bi uživali bele moke, belega sladkorja, belega riža in krompirja.
Na splošno opažam, da se večina drži pravila 'mlečni izdelki s čim manj maščobami'. V Montijevi knjigi jedilnikov nenehno vidim polnomasten jogurt, tudi skuto. Mleko 0,5 je zelo osiromašeno, samo opozarjam... saj sem o tem že pisala, ne bi se rada ponavljala, ampak v njem (v jogurtu pa sploh!) je toliko dodatkov (da ima sploh kaj barve, teksture in okusa), da ostane malo tistega, kar naj bi v telesu pripomoglo k zdravju. Navadno posneto mleko ter skuta iz takega mleka (domača) sta seveda druga zgodba!
Še dva obljubljena recepta, ki se ju da prilagoditi po Montiju:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Ameriska_jabol
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Huda_cokoladna
v Montijevi knjigi je kup receptov za sadne kreme (npr. sadje, mleko, želatina, sladka smetana/skuta/jogurt, fruktoza in liker), pene, kipnike, pražence...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špargljeve blazinice

Burito palačinke z lososom