haha, Marjnpn, jaz sem se za 40 dni odpovedala sladkariji ![]()
![]()
Če se odpoveš kruhu, ti za zajtrk ostanejo kosmiči z mlekom ali jogurtom ter beljakovinski zajtrki (npr. jajca)
haha, Marjnpn, jaz sem se za 40 dni odpovedala sladkariji ![]()
![]()
Če se odpoveš kruhu, ti za zajtrk ostanejo kosmiči z mlekom ali jogurtom ter beljakovinski zajtrki (npr. jajca)
Wasa kruh šteje za kruh
, ja. Cornflakes so koruzni kosmiči, teh se izogibaj, imajo zelo visok GI.
Največkrat jem ovsene kosmiče, polnozrnate pšenične, pirine ali ječmene. Lahko kupiš magari pripravljeno mešanico, samo pazi na sestavine. Jaz jih mešam doma - z lešniki, suhimi slivami, naribanim jabolkom...
| tulka je napisal/a: |
Na strojček za testenine naredim sama testo - držim se recepta Jamieja Oliverja, da na 100g moke uporabim eno veliko jajce. Dodam še nekaj vode. Testo naredim sproti, ga ne sušim, itak je hitro narejeno. Druga možnost za pz lazanjo je s polnozrnatimi palačinkami: iz pz moke, ščepa soli in vode (lahko tudi jajca in mleka) narediš testo za palačinke, jih spečeš ter uporabiš namesto testenin. Za nadev dam več vrst zelenjave; rahlo zalijem s paradižnikovo mezgo. Tako lazanjo lahko seveda narediš tudi z mesom, siri in bešamelom (ampak to ni več po Montiju [jezik]) [hrosc-rdec] tulka |
Mirelca, ne boš verjela,malih pregreh se lahko veliko nabere. Poskusi si pisati VSE, kar poješ v dnevu (ampak res vse) in mogoče je v tem težava.
Glede tvojih zajtrkov se strinjam z Marjanpn, mene ne bi nasitili in bi samo razmišljala, kako naj se prebijem do naslednjega obroka.
Z: ovseni kosmiči, lahek jogurt, suhe slive
M: jagode
K: fižolova enolončnica s polnozrnatimi svedrčki
V: naravni puranji zrezek, dušene kumare, zelena solata
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Svaljki z žajbljem