Mogoče je problem v posodi? Jaz imam rostfraj eno priznane znamke in eno 'noname' približek. V obeh rata bp.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 19. jan 2009 00:25:42Mogoče je problem v posodi? Jaz imam rostfraj eno priznane znamke in eno 'noname' približek. V obeh rata bp.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 19. jan 2009 00:25:42Na steklokeramiki še nisem kuhala, na indukcijski plošči pa že. V primerjavi s plinom se precej drugače obnaša. Kar nekaj časa sem porabila, da sem jo povsem pogruntala.
Mogoče bi morale tiste, ki imate težave , preizkusiti več variant z ogrevanjem plošče. Mogoče izberete varianto, da se prehitro segreje? Če bi sama imela težave, bi iskala rešitev v to smer. Bi mogoče tiste, ki težav nimate, napisale na kakšni nastavitvi ga kuhate? Kako hitro vam zavre?
CilaNobenih problemov nimam s kuhanjem na steklokeramiki, pa najsi gre za katerokoli jed. Puding se mi še ni prijel dna posode (ga kuham ali v teflonski posodi ali pa v rostfrajasti z debelim dnom), rižota tudi ne, šmorn, po katerem sprašuje palma, pa tudi vedno v nulo uspe.
Če delam v rostfraj posodii jo vedno oplaknem z vodo, preden vlijem mleko vanjo, če uproabim teflonsko, tega ne naredim.
Imam samo SK ploščo in če bi ponovno izbirala ali plin ali SK bi se odločila za SK. Sicer pa bo moj novi štedilnik tak, ki bo imel Sk, indukcijo in plin plus prostor za nekakšen žar. Od vsega tega se pa najlažje odrečem plinu. Imamo doma po hiši plinsko napeljavo, pa smo krak v naš del zaprli. SVakinja n tašča pa ga še uporabljata, sploh svakinja se na SK sploh ne more navadit.
Mamamia
mamamia| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Amerika, banjomarija je lepa močna kozica z dvojnim dnom in v spodnji del lepo naliješ vodo, prižgeš štedilnik in potem segreta voda kuha tisto, kar je zgoraj. Če greš v trgovino in rečeš, da bi rada kozico z dvojnim dnom, ti bodo dali točno to. Metodo kuhanja v greti vodi frankofili imenujejo(mo) le bain-marie, italijanščina pozna bagnomario in iz tega evo ti banjomarije. Vendelina jr. |
Imamo tudi primerljiv slovenski izraz: vodna kopel.
In če nimaš prave posode z dvojnim dnom, gre za silo tudi tako, da postaviš eno posodo v drugo, spodnjo napolniš z vodo in kuhaš.
NasjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pizza s pršutom

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi