Zahvala

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. jan 2009 11:34

Mariya, ežoj in začetnica sta ti dala super ideji. 

Za okostje govora uporabi ežojev predlog,  seveda posameznike namesto kritike lahko tudi pohvališ, čeprav  njegova varianta sploh ni slaba, še posebej, če bi bila povedana s humornim pridihom.

Kot piše začetnica, na list papirja si napiši vse osebe. K vsaki tisto, kar ti  pri njej največ pomeni, potem pa vse to samo še povežeš v celoto. Hitro bo besedila za 5 minut, kar je več, je pa itak preveč. Le pogumno.

Cila

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

16. jan 2009 15:03

Tudi meni je Ežojev osnutek všeč.Vprašanje pa je,ali si ti tip človeka,ki bi to zmogel povedat.

Kar nič se ne boj.Če se bojiš,kako bo šlo si naredi par toč o kateri bi radakaj povedala,sam ne preveč nakladat.Sama bi uporabila Ežojeve besede,dodala par smešnih prigod iz pubertete svojih otrok,malo pohvali tete pa taščo,če jo še imaš,pa tasta.Pa skušaj se spomnit kakih posebnih dni.

Zakaj pa ne bi prebrala kar bi napisala,men ni to nič grdega.So ljudje ki jim govorenje iz glave ne gre. Saj te povableni poznajo in kar boš naredila naredi čim bolj naravno,da ne boš izpadla smešna.Veš,če bi ti nekdo napisal govor, bi tvoji kaj kmalu opazili da to ni tvoje.

 

Sploh pa tudi to ni nič grdega in spornega ,da si tu prosila za pomoč.sI jo pač potrebovala in pričakovala.

 

Če bom našla kaj primernega,da boš vstavila v svoje besede ti pošljem na ZSmesni

Sporočilo je spremenil(a) mesni dne 16. jan 2009 15:05:06

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

16. jan 2009 15:17

No malo sem si oddahnila,ko sem ugotovila za kaj gre,sem mislila,da je zahvala,kot po kakšnem pogrebu.Hvala bogu,ke gre le za protokolarni govor na žurki. Tudi mene letos lovi abraham,pa sem že na moževem prisegla,da ne bom poskušala imeti kakšnih govorov,ker sem preveč čustven človek in bi se verjetno kar zadušila od solz.Sploh ne vem kako bom vse to dala skozi,že zdaj se mi kar cmok dela ,ko samo pomislim,kaj me čaka in to pred vsemi,ki mi res veliko pomenijo. Ko je praznoval mož,je bil tako iz sebe,od samih čustev in presenečenj,ki so se kar vrstila,da je bilo vse kar je povedal in to že na začetku"Hvala,ker ste prišli".Potem so mu začeli žvižgati in se smejati,da kaj bi pa tudi pojedli in popili,če so že prišli,on se jim je pa kar zahvalil za obisk Torej čim manj govorov ,posebno takih,spisanih na parih straneh,ker mislim,da mora biti na tak dan vse čimbolj spontano in sproščeno. Pa na zdravje vsem letošnjim abrahamovcem jesen

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2009 15:52

Jesen, saj če se ti ne dela žurka, je ni treba imeti. Ni treba pasti v imperativ praznovanja, ker se ti lahko zgodi, da bo šel tvoj praznik mimo tebe. Saj te lahko ljudje celo leto obiskujejo in ti kdaj tiud kaj podarijo. Tisti, ki ti kaj pomenijo, te itak obiščejo. Pri rojstnem dnevu je pa glavno, da dobiš darila, a ne))))))))? Vendelina jr.

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

16. jan 2009 16:00

Se popolnoma strinjam z Vendy.

Moj oči naprimer, ne mara praznovanj, obdarovanja, ...

Par dni preden je imel 50 let, se je umaknil v hišico na Pagu. Samo domači (mami, brat ter jaz s fantom) smo šli za njim in mu nesli eno torto. Skuhali smo dobro večerjo, se malo pozabavali in to je bilo to. Bil je zelo zadovoljen, da smo prišli. In to je bilo vse.

Doma so prijatelji na veliko pričakovali slavje, piknike, ... ampak ni bilo nič. Ker je najbolj važno, da slavjenec doživi ta dan tako, kot njemu paše in ne tako, kot to želijo drugi.

Lp

MM

Iskra  

član od: 15.3.2008

sporočila: 90

16. jan 2009 17:03

Jaz sem pred kratkim imela govor na poroki moje prijateljice, kjer sem bila priča. Ker tudi sama nisem ljubiteljica nekega dolgovezenja in teh klasičnih govorov, sem namesto govora prebrala pesem. Nekaterim se je to zdelo mogoče malo čudno, meni pa nekaj drugačnega in posebnega. Vsak naj naredi na svoj način, kot pač najbolje ustreza njegovi osebnosti, pa četudi je to samo - lep pozdrav, hvala da ste se odzvali mojemu povabilu, da boste z mano praznovali... Važno je, da govor odseva osebo-vsaj jaz tako mislim. lp Iskra Sporočilo je spremenil(a) Iskra dne 16. jan 2009 17:04:28

lili_stef  

član od: 18.1.2007

sporočila: 183

16. jan 2009 18:33

Se močno strinjam z Morsko medvedko in Začetnico.Bila sem na mnogih okroglih obletnicah, pa sem se vedno dolgočasila ob teh govorih. Čeprav tudi mene čaka letos okrogla, pa čeprav ne abraham, bodo med povabljenimi le tisti, ki so mi blizu in vem, da bodo ti tudi to vedeli, zato res ne vem zakaj bi ljudi morila z nekim dolgočasnim govorom, če se pa da to lepo na kratko povedat.Par besed v zahvalo, pa čeprav je trema se pa vedno najde. lili_stef

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

16. jan 2009 20:38

Tudi jaz se sprašujem, zakaj je potreben govor? Ko sem sama srečala abrahama, sem RES praznovala - brez posebnih govorov in zahval (zakaj pa bi bila zaradi tega nespoščena). Na srečo praznujem konec julija, kar smo izkoristili za žurko zunaj - začeli smo ob 14. uri, končali pa ob 4. uri zjutraj - do takrat so vztrajali v glavnem prijatelji mojih otrok in nekaj najvztrajnejših prijateljev. Nisem imela nobenega govora ali posebne zahvale, le ob odhodu sem se vsakemu zahvalila, da je prišel, da nam je bilo skupaj  lepo in pika. Smo se pa z mladino prav lepo zabavali in zaplesali smo tudi kar sredi dvorišča. Ker so bili prisotni tudi sosedje, ni bilo nobenega problema, ko smo malo glasneje vrteli muziko.

Sicer pa mi večkrat pripravimo kakšna piknik srečanja in klepet pozno v noč, tako da res nisem potrebovala kakšnega govora oz. posebne  zahvale za druženje.

Torej menim, da je bistvo da ob jubileju predvsem uživaš in se ne obremenjuješ z nepotrebnimi zagatami!

Pa že v naprej vse najboljše!

kača

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

16. jan 2009 21:01

Mariya, sn ti poslala en govor, pogledni pošto! tumpika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti