Mamaf dobro napisano! Bolj boš domača in sproščena, boljše bo izpadlo.
Kyara
Sadne rezine s slivami
Mamaf dobro napisano! Bolj boš domača in sproščena, boljše bo izpadlo.
KyaraVčasih je tako, da tisti, ki imajo "vse", v resnici nimajo "nič". Videli so že "vse, ves svet", pol metra od domačega praga se pa izgubijo. Kako je s tvojim asorodnikoma, ne vem.
Jaz na tvojem mestu bi naredila povsem običajno večerjo ali kosilo, tako, kot ti svetujejo že druge. Res tisto, kar dobro skuhaš in običajno jesta tudi vidva. Zakaj na silo tekmovati, če ti to ni po duši? To samo pomeni, da se vidva popolnoma prilagajata, bi skoraj rekla suženjsko vdajata "stilu" drugih. Le zakaj? Se dobite zato, da se ocenjujete, kdo kaj bolje in bolj eksotično skuha? Ali, da se družite? Kaj pa tvoj mož pravi na to, za moje pojme, nesmiselno tekmovanje?
Da ne bosta slej ko prej pristala pri ocvrtih kobilicah......
Tudi mi imamo dobre prijatelje, ki se kot gostitelji potrudijo dosti bolj, kot znam in zmorem sama.
Nekaj časa sem bila v skrbeh, kako vračati gostiteljstvo na njihovem nivoju (kar mi mimogrede niti ne bi uspelo), potem se si pa rekla: oni so oni, jaz sem jaz. Delala bom to, kar običajno dobro pripravim, pa naj se vidi razlika, ni važno. Če jim bo všeč, bodo zadovoljni, če ne si bodo pa lahko rekli: "mi naredimo to bolje" in bodo spet zadovoljni. Pa saj pridejo na obisk zaradi prijateljstva in prijetnega klepeta, ne zaradi zastonj hrane.
Še zanimivost: na pogrebu tasta sem povabila k nam dve njegovi stari prijateljici. Obisk ni bil načrtovan, gospe sta se zadržali v prijetnem klepetu, prišel je čas kosila, kaj sedaj? Eh kaj, v planu sem imela pečene hrenovke in kumare s krompirjem. Ne vprašajte, kako sem bila zadovoljna, ko sta obe vprašali, če si lahko še enkrat naložita
.
In: namesto tekmovanja v hrani jih pa pelji na kak zanimiv izlet v naši lepi domovini.
CilaV tem prelepem zimskem času bi enostavno postregla z kmečko pojedino. Vsega po malem, od zelja, repe, ajdove kaše, matevž in seveda krvavica, pečenica, rebrca ...
Za zaključek rozinova potička.
( Napisala sem iz izkušenj podobnih tvojim in popravici povedano se domače kuhinje takšne ali drugačne vedno razveselijo. Bistvo vsega je prijetno druženje, ki se ga tako na eni kot drugi strani vedno razveselimo)
kobra 1| Ognjič je napisal/a: |
Ne vem, čemu se toliko obremenjuješ s standardom teh ljudi oz. z njihovim denarjem in vsebino v hladilniku. Če imaš voljo, jim skuhaj tisto, kar najbolje znaš in, če niso snobovske afne, bodo tega veseli in bodo to tudi pokazali. Dosti je tudi takšnih ljudi, ki bi ob pogledu na tiste repke, kozice, škampe...vprašali, če imajo tudi kaj za jest. Jaz nobenih štrukljev ne menjam za v prejšnjem stavku navedene jedi. Ognjič [vrtnica] |
| Katarina K je napisal/a: | ||
|
| antem9800 je napisal/a: |
| Moje vprašanje za bralce foruma je: kaj skuhati takim ljudem, ki "imajo" in "ZNAJO" in so "poskusili" vse, da bi jim bilo vsaj "MALO" posebno, pa da za naju, ne preveč izkušena kuharja, ne bi bilo preveč zahtevno? |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sadne rezine s slivami

Svaljki s čemaževim pestom