Maturantska obleka

zag  

član od: 11.11.2006

sporočila: 33

tema odprta - 6. jan 2009 15:42 | ogledi: 16.021 | odgovori: 85

Ali katera mogoče prodaja fantovsko maturantsko obleko št.46.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

6. jan 2009 16:07

Imamo črno-rjavo, s tankimi belimi črtami. Sin je imel pod obleko bombažno majico. Moram pa pogledat številko oziroma ti sporočim mere, seveda če ti je taka obleka zanimiva. Imam tudi fotografijo, če mi na ZS pošlješ e-naslov, ti jo lahko pošljem pa vidiš, ali sploh ustreza (sin je visok 183 cm).

 

Ko smo že pri oblekah: na razpolago imamo obleko za maturantko: rdeča svila, hrbet odprt, spredaj dekoltirana, obleka je dolga, z razporkom spredaj, se pa da tudi skrajšat. Pod prsmi je okrasni rombek s kristalčki.

Če katero zanima, mi lahko pošlje e-naslov, da posredujem fotografijo.

 

Mamamia

mamamia

Zdenkica  

član od: 12.6.2004

sporočila: 251

6. jan 2009 21:30

Tudi jaz imam žensko dvodelno maturantsko obleko, barve šampanjca, na naramnice, z všito čipko, št.38. Če koga zanima, me naj kontaktira na zs, pošljem slike.

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

6. jan 2009 22:04

Vas smem vprašati, kje sicer kupujete obleke za maturo? Ne vem, kam naj sina peljem na nakup obleke za maturo( Gorenjska in Ljubljana), da ne bom bankrotirala. Mogoče mi bo z vašo močjo prihranjenih tudi nekaj poti in predvsem živcev, ker zame je to izgubljen čas, ko moram letati po trgovinah. Kupili bomo po vsej verjetnosti črno, ker jo bo nosil kasneje še za razne koncerte in je običaj, da so v črnem. Kombinirali bomo s kakšnim dodatkom v barvi plesalkine obleke. LENČA http://www.moj-album.com/uredi/lencaa/144316

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

6. jan 2009 22:09

Moj dragi si jo je kupil v VÖGELE, imel je srečo bila je kr znižana (na 60€), to je bilo lani. Drugače pa je dosti kolegov kupilo hlače in sako posebaj (cena tudi okoli 60€, v H&M). Govorim za Maribor, kar tebi Lenča ravno ni v pomoč, mogoče pa komu bo. Petya

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2009 8:35

Kupiti sako za 60 EUR (osnovna cena) je kupiti nekaj za enkratno uporabo. Dobesedno. Ker drugič se zadeve ne da več obleči, ker se začne svetiti na komolcih. Nižja cena sakoja v materialu pomeni šparanje pri podlogi in plasteh gaze med podlogo in obleko in posledično sako deluje zmečkano. Poceni hlače pa se po enkratni uporabi začnejo svetiti na sedalu in kolenih. Pa raztegnejo se na kolenih, tako da se jih težko lika. Se mi zdi, da je brezčasno moško obleko (predvidevam, da so številke 50-52 ali pa podaljšane verzije tega) najlaže poceni kupiti v outletu (tipo Mestre). Vendelina jr.

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

7. jan 2009 9:15

Naši hčeri smo obleko dali šivati; za obleko,šopek, robček ter kravato za plesalca (enake barve kot obleka) smo plačali 100 evrov. mamazeljka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

7. jan 2009 10:34

Vendelina ne pretiravaj. Kadar nanese  v službi pogovor na moške obleke, se je sodelavec že nekajkrat pohvalil, da je kupil obleko po katalogu, si nisem zapomnila, a iz qulleja ali iz necermanna, za zelo mal denar in je izredno zadovoljen z njo. Tile umetni materiali so danes že tako doterani, da, ko gledam v trgovini obleko iz umetnih vlaken ali volne, ne razlikujem,  dokler ne pogledam deklaracije. Tudi volno so že tako obdelali, da se lahko sveti kot svila.

Lijana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

7. jan 2009 10:36

No, jaz imam s suknjiči za 60 evrov odlične izkušnje. So iz ene verige tujih blagovnic in mož jih nosi tudi po tri, štiri leta, pa se nikjer nič ne sveti, ne na komolcih, ne na obrobah, tudi ovratnik je kot prvi dan, podloga ni nič izrabljena in se po šivih ne trga. Tako da ni nujno, da je suknjič za 60 evrov za enkratno uporabo ali samao za eno sezono, potem pa je neuporaben.

 

Sinu smo pa za maturantski ples kupili obleko zunaj, a šele potem, ko smo pri nas prečesali vse po dolgem in počez, pa nismo našli take, ki bi ustrezala (pod obleko je hotel imeti majico, ne srajce). Ni bila poceni, a ker je suknjič nosil še večkrat, se je nakup obrestoval in mi ni žal.

 

Tudi hčeri smo obleko kupili. Natančno je vedela, kakšno obleko želi, in če ne bi našli že narejene, bi jo dali šivat. Tako pa sta s teto, ki jo je spremljala po nakupih, našli točno takšno, kot je imela v mislih, in smo jo kupili.

 

Cena je pa relativna stavr, ali je nekaj drago ali poceni. Mi smo se dogovorili za neke limite in jih upoštevali, največ pa je bilo vredno, da sta se otroka dobro počutila in bila zadovoljna na ta pomeben dan.

 

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2009 11:55

Lijanči, pa kaj si ti tako jezna na nekaj amorfnega, da take velelnike uporabljaš v zapisih? Jeza ni seksi. Glede moških oblek gre takole - prodajam tisto, kar me je naučila predavateljica na tekstilnem faksu in prijatelj, ki prav tako oblikuje oblačila: Kvalitetna moška obleka mora zdržati redno nošnjo najmanj tri leta, redno likanje in ob tem se ob pravilnem likanju blago ne sme stanjšati/svetiti. In kvalitetne suknjič mora držati obliko - to pa tako, da se ne delajo neke čudne gube na ramenih in pod pazduho, skratka, da ni vse vigl-vagl. Ozrioma, da bolj plastično povem: poglejte katerikoli posnetek politika Andreja Vizjaka - vsi njegovi rekelci so obupno zmečkani - tako ne sme biti (tale primer sem uporabila zgolj in samo zaradi oblačilnega momenta). Po drugi strani naš predsednik Türk ravno ne nosi najdražjih oblek, niti me njegove barvne kombinacije ne naredijo vedno srečne, ampak njegovi rekelci niso zmečkani. Sama rekelca, ki po nekajkratni uporabi ne izgleda tako kot tisti iz Vizjakove omare, in v redni prodaji brez popustov nosi kataloško ceno, še nisem videla. Zmečkanih pa ogromno. Je pa res, da imam zaradi službene deformacije tozadevno relativno visoke kriterije. Posledično so me tudi sodelavci naučili, da se korektne moške obleke kupujejo v outletih v Mestrah in Palmanovi (kjer sem novembra, BTW, kupila Bossov plašček za 99 EUR). Prideš, pogledaš, pomeriš, greš na kosilo, medtem ti pa še krojači dokončajo kaj pri rokavih in hlačnicah. Približno tri obleke v outletih za ceno ene (iste blagovne znamke) v redni prodaji. Zdaj, če je odločitev, da bo imel fant za maturantski ples obleko in da naj ta obleka potem zdrži še koncerte v prihodnosti ipd, potem bi jaz vseeno stavila na kaj bolj outletovsko trajnega. So pa še druge možnosti: ena je sposojevalnica slavnostnih oblačil - za mlade moške je to sploh okej, ker imajo maso kolikor toliko korektnih smokingov (za dekleta ne priporočam, tam je masa kičastih oblek, ob katerih zaboli glava, če samo pomisliš na njih) in je totalno stajliš, če imaš smoking in namesto bele srajce in metlujčka in ostale smokingaške klasike....svileno črno majčko (in kupite majčko - poglejte linijo R exclusive pri Rašici in čevlje, ostalo si pa sposodite in finančno preživite maturantski ples). Druga možnost je, da vam oblačilo skroji kak študent oblikovanja (ti so še poceni), ker morajo itak narediti toliko in toliko seminarjev. Daste oglas na faksu in bo po mojem kar precej odziva. Anyway, kak žametast suknjič za h kavbojkam imajo pri H&M in ostalih nizkocenovnikih in tak nakup je čisto korekten. Osnovnošolskega najstnika za valeto bi sama brez problema oblekla točno tam (velja tudi za kak zakramentalni ali drug slavnostni event) - ker petnajstletnik itak še raste in bodo oblačila tako ali tako naslednje leto verjetno premajhna. Po drugi strani pa je maturantski ples obredna iniciacija mladine v svet odraslih in te iniciacije pa res ne gre smetiti s kakšnimi kataloškimi plastičnimi štosi. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti