Lazanja iz palačink
Jogurt je bil grški.
Tisti kruh je bil s kvasom? Potem pomeni, da bi čez noč, pa čeprav v hladilniku, preveč vzhajal. je pa recept v eni od prvih dveh v slovenščini izdanih knjig.
No podoben recept za tisti kruh je tudi že v bazi.
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2427
Če si bolj zgodnje sorte bo do 8h zjutraj že pečen. ![]()
Všeč mi je bila ideja z nutelo in banano. Kaj od tih dveh stvari bo gotovo na jedilniku. A ste videle kako je olupil trdo kuhana jajca?? Jaz pa se vedno matram in lupinica po lupinico. Bom poskusila, mogoče jih bo tudi meni uspelo tako elegantno spravit iz lupine. Fasciniral pa me je s pripravo lososa.
marelicaV nedeljo je jamie za tisti kruh s pršutom in jajci uporabil suhi kvas - sem namreč gledala oddajo in si recept sproti pisala. Na kilogram moke je dal tri vrečke suhega kvasa, pa žlico sladkorja in nekaj soli, pa vodo (rekel pa je, da se lahkouporabi tudi mleko ali vsakega malo) in na hitro ugnetel testo.
Za sladico, ki so jo pojedli za zajtrk) je uporabil grški jogurt, borovničevo marmelado in bezgov sirup, pa meto za okras.
Mene je pa najbolj pritegnila govedina v čilijevi omaki in pa losos v časopisnem papirju. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja iz palačink

Poletni svaljki z dimljenim lososom