Ko leti perje...

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

12. dec 2008 22:27

se vid da je luna... anitram1

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

12. dec 2008 23:18

Zadnje čase se veliko omenja luna.... Ampak resnično se ob vsaki luni nekaj vname tu na kulinariki Zanimivo, da se tu tako močno pozna, medtem ko mi je ena starejša gospa trdila, da včasih niso tako opažali velikih razlik v obnašanju ljudi ob lunah. matilda

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

13. dec 2008 4:02

No, luna pojenjuje! Strasti pa tudi, hvala bogu.

Matilda, tudi nekdaj je bilo tako ob polni luni, samo da niso o tem toliko govorili in posvečali temu toliko pozornosti. No, jaz pravim, da se imejmo radi in bodimo drug do drugega strpni, pa bo svet takoj lepši. Tudi, če se ti včasih zgodi krivica. Pa saj se vsem  tu pa tam. Samo lažje je preko tega iti z dobro voljo, kot pa z jezo. To škodi predvsem zdravju.

Kyara

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

13. dec 2008 10:44

Na žalost je kulinarika postala bedna, samo neko pričkanje, dokazovanje in pregovarjanje.....preveč negativne enrgije ,,,,hmmmm mislim da jih veliko gre, preveč, da bi lahko kdaj ta stran postala res dobra....je pa res da naivneži tudi prihajajo. V razmislek....za spremembo pravil... barbyslo

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

13. dec 2008 11:03

barbyslo, če prideš na kulinariko iskat samo tisto, čemur je stran namenjena, potem dobiš tu veliko. Še vedno je veliko ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Zato je ta stran dobra. Če pa prideš iskat potrditve svojega mišljenja in iskat zaveznike v tem, potem pa si lahko hitro razočaran. Ampak mislim, da vsak pride do faze, ko ugotovi, da kulinarika ni vse in da vseh problemov pa tudi ni treba rešiti tu. In takrat začneš spet zahajati sem zaradi kuharije in se sploh ne sekiraš, če se kdo ne strinja s tabo ali pa ima slab dan in trosi po vseh ostalih. Česar pa ne najdeš tu, dobiš na kakšni drugi strani, saj obstaja še kaj drugega kot kulslo, ane? matilda

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

13. dec 2008 11:03

samo ne o luni govorit.....kar slabo mi je, kako vpliva na mojo dveinpolletno malčico. Tri dni pred luno je takšno stanje, da se spremenimo v histerično familijo: mala je grozna, udriha, meče, se dere brez veze, meni živec poči in jo mahnem po riti.....itd. Ko pa spusti , pa nas ni za prepoznat.

No, mogoče je tu na KulSlo ista situacija....

Bi bilo dobro ob teh dnevih strani zaklenit...pa brez zamere. Malo šale.

Titta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. dec 2008 11:23

barbyslo je napisal/a:
Na žalost je kulinarika postala bedna, samo neko pričkanje, dokazovanje in pregovarjanje.....preveč negativne enrgije ,,,,hmmmm mislim da jih veliko gre, preveč, da bi lahko kdaj ta stran postala res dobra....je pa res da naivneži tudi prihajajo. V razmislek....za spremembo pravil...barbyslo

barby, barby, tale post ti je polomija na celi črti, negativna energija...............pa kaj še vse žarči iz tvojega posta. Poglej mal po drugih forumih in mal primerjaj. Kulinarika ni postala bedna, ni samo pričkanje, dokazovanje.

Kulinarika je predvsem baza receptov, ogromno ljudi, ki radi kuhajo in na vsak način uživajo v kulinariki. Kdor koli je prišel z vprašanjem, je tudi dobil odgovor ( ma gar ga je mogel prebrati med vrsticami, kot pred kratkim una, ki je spraševala o "revitalizirani vodi ", ampak tisto med vrsticami je bilo napisano z velikim rdečim črkami, tako, da ni bilo težko prebrati ). V vseh letih, ko sem reden obiskovalec kulinarike nisem zasledil, da bi kdo bil sistematično žleht. Zgodi se, da kdo kjerga " ravno ne ljubi preveč", in se to da zaključit tudi iz postov, pa kaj pol, saj smo vsi ljudje, krvavi pod kožo.

Prepričan sem, da je to, kaj se vidi na forumih, le manjši del aktivnosti. Veliko je takih, ki se ne vključujejo v debate in ki samo uporabljajo kulinariko kot neizčrpan vir idej, bodisi za vsakdanjo kuho, bodisi za kaj prazničnega.

Drugač, ti in drugi podobni tebi ( imam tak vtis ) tle gor prihajajo, da berejo prepire in se nad njimi zgražajo. Zakaj ne uporabiš filter in bereš le tisto kaj te zanima.

Pa drugač II: kaj je narobe z " izmenjavo mnenj " pa ma gar tudi s povišanim tonom? A se ti ne zdi, da se iz tega izkristalizirajo nekakšnie smeri za delo naprej.

Pa drugač III: A se ti zdi, da bi kulinarika bila kaj vredna, če bi vsi bili pohlevni, čisto tiho, le eni druge hvalili, Jernej bi si sam nekaj izmišljal, brez kakršne koli povratne informacije?

bodi lepo pozdravljena, pa ( če je le možno ) manj žarčenja negativne energije ( kar koli to pomenilo, vsi po vrsti umrli fiziki se sedaj v grobu obračajo ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 13. dec 2008 11:33:59

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

13. dec 2008 11:25

Ma ežoj a si moral tolk velik napisat? Sem šla brat in zažgala eno rundo piškotov...

jade

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

13. dec 2008 11:27

Orkadijo, sn mislila, ka je kaka tema, če ti iz pojštra vun leti perje, japakuno, ku mam taki problem. Sn probala še eno prevleko črez dati, pa je isto ... tumpika

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

13. dec 2008 12:18

barbyslo je napisal/a:
Na žalost je kulinarika postala bedna, samo neko pričkanje, dokazovanje in pregovarjanje.....preveč negativne enrgije ,,,,hmmmm mislim da jih veliko gre, preveč, da bi lahko kdaj ta stran postala res dobra....je pa res da naivneži tudi prihajajo. V razmislek....za spremembo pravil... barbyslo
Nikjer ne vidim linka na tvojo stran, ki je polna pozitivne energije in je res dobra..... ;-) Meni je forum vsec. Ziv je. Aktiven je. Pomaga. Vcasih razkrije tudi kako lumparijo.... Ravno zaradi izmenjave mnenj (in da je ta izmenjava na dokaj visokem nivoju krepko pomagajo ukrepi administratorjev) je tale forum tako zanimiv da marsikoga pritegne (in zasvoji). Najbrz tudi tebe. Je pa verujetno res razlika, ce si tule prednostno zaradi kuhanja. Kulinarika obstaja kar nekaj casa in veliko tem se je res dodobra obdelalo. Zato pa so teme kjer nekdo sprasuje po cokoladnih prelivih, raznih receptih kaj hitro preusmerjene na stare tematike. Ostale diskusije pa se razvijejo vcasih v pravi ognjemet. Se se spomnite Beti in Nahoku, Franca Murka, Hermana, Tine G. in se nekaterih drugih duhov..... , ki so pomagali soustvarjati pravila :-D LP, R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti