Edino, če je za življenje rešit...
Ognjič
Indijska vegetarijanska skleda
Edino, če je za življenje rešit...
OgnjičHvala za vse odgovore tudi jaz sem imel nekaj podobnega,testa ni bilo potrebno narediti tako kot pri klasični izdelavi-samo toliko,da se je delno sprijelo.Sedaj pa se je nekam izgubil,mi ga je žal.Tak,kot ste mi ga pokazali pa imam 3 pa so nekateri čisto zanič,ker enostavno ne reže dobro.LP
receptorDa ne odpiram nove teme..... me zanima, koliko časa domače testenine zdržijo oz. koliko časa jih lahko hranimo, v recimo zaprti vrečki?
te.jcikaTestenine dobro posuši, daj v posodo, pokrij s kuhinjsko krpo. Moji široki in jušni rezanci počakajo... kaj pa vem, mogoče mesec ali še malo več. Skratka, v tem času jih sigurno zmanjka.
Pozdravček!
Ne razumem, Dragička, zakaj, ko je enkrat v posodi, pokriješ še s kuhinjsko krpo? Hraniš v odprti posodi?
Sicer pa jaz dam suhe jušne rezance v plastične vrečke in zamrznem toliko kot rabim za enkratno uporabo. Ko rabim, dam zamrznjene direkt v juho. Široke rezance pa zavijem v gnezdeca, ker se tako se drobijo. Včasih jih zamrznem, včasih posušim v kvadratnih kartonastih škatlah in pokrijem s papirjem.
Tega sem se naučila od mojih italijanskih sorodnikov.
Že leta shranjujem domače rezance. Važno je le, da so zares suhi, potem jih dam v neprodušno zaprto močnejšo vrečko iz PE folije. Tako pripravljeni mi tudi v kleti zdržijo po 2 meseca. Enako postopam z ribano kašo. Če ne gre drugače , dosušim v električni pečici.
Kadar nisem sigurna, da so dovolj suhi, tudi jaz tistih, ki jih shranjujem v kuhinji, ne zaprem, ampak samo pokrijem s kuhinjsko krpo, enako kot Dragička.
Cila
Domače testenine se odlično shranjujejo v teh rjavih vrečkah ,ki jih dobimo pri nakupu kruha v Hoferju...in ker imajo spredaj malo celofana ,vidimo kakšne testenine imamo v vrečki.
VrtejbenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Indijska vegetarijanska skleda

Nacho čips gostija