Pozdravljeni! To leto sem se odločilla, da bom za praznike naredila tudi minjone. Le eno temo sem zasledila tukaj, vendar nobenega oprijemljivega recepta. Ali bi mi lahko kdo kakšen recept za minjone napisal? Hvala!
yulchi
Pozdravljeni! To leto sem se odločilla, da bom za praznike naredila tudi minjone. Le eno temo sem zasledila tukaj, vendar nobenega oprijemljivega recepta. Ali bi mi lahko kdo kakšen recept za minjone napisal? Hvala!
yulchi
Petit fourse lahko narediš tudi tako, da narediš manjše kolačke iz krhkega tesa, z vdolbinico na sredini, in jih napolniš s kremo. Narediš osnovno masleno kremo in jo razdeliš na tri dele. Enemu dodaš malo konjaka ali kakšnega likerja (meni je konjak najljubši), v drug del daš malo staljene čokolade, tretjemu delu okrepiš okus z malo vanilijine arome (sli s čem drugim, stvar okusa). V kolačke nabrizgaš kupčke (zvezdast nasatvek) in preliješ s čokoladnim oblivom ter okrasiš.
Ideje pa dobiš tudi na internetnih straneh, v googla vtipkaj mignon(s), pa izberi slike oziroma images, in veselo na delo.
Za preliv za minjone izbereš temno ali svetlo čokolado in se igraš z vzorci (na malce ohlajeno glazuro ene barve naliješ malo glazure kontra barve in vlečeš z zobotrebcem razne črte; ali na sredo kolačka narišeš krog ali kvadratek, odvisno od oblike, kontra barve in z zobotrebcem vlečeš v vse smer - pride zvezdast vzorec; ali vlečeš linije, pride ciccak).
druga varianta je sladkor v prahu z beljakom, z dodajanjem različnih barv dobiš raznobarvne prelive in se pač še naprej igraš z vzorci. Omejitev je samo domišljija.
mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nevzhajana orehova potica

Domači prijatelj z orehi in čokolado