8. dec 2008 21:57
Ja, res je, mojim staršem se je za "zasuknilo" pri 70-tih. lp Vesna
8. dec 2008 21:57
Ja, res je, mojim staršem se je za "zasuknilo" pri 70-tih. lp Vesna
9. dec 2008 11:36
Čakajte sedaj malo! Po eni strani pišete naj se ne vmešavam, po drugi strani pa govorite, da bi bile vesele, če bi vam kdo povedal, da vas parter vara. Res primera sta zelo zelo različna a vendar gre v obeh primerih za vmešavanje. Torej, če povzamem bistvo. Svetujete NE SE VMEŠAVAT. A ko bi bile pod vprašanjem ve, JAZ BI BILA VESELA; ČE BI IMELA PRIJATELJA, KI BI MI POVEDAL.... Ni to vse skupaj nekako dvoumno. Ko so v igri drugi, pusti jih. Ko pa smo v igri sami.... bi pa bili veseli, če bi nam kdo svetoval, nam pomagal. In še nekaj. Ljubezen ni nekaj, kar pride in gre. In, če pride do zaobljube - poroke sta partnerja postavljena pred dejstvo, da negujeta in živita za zaobljubo, ki sta jo dala eden drugemu. In skok čez plot se v resnični ljubezni ne more in ne sme zgoditi!!!! Lep pozdrav! maestro_slo
9. dec 2008 12:38
maestro_slo,
če si prepričan, da ga punca vara ali kaj podobnega, mu povej. To ti želimo povedat, daj preberi še enkrat. Če pa ti samo ni všeč, da je naenkrat tako zelo zaljubljen, bodi pa tiho. OK?
In še nekaj, od kod ti ideja, da ljubezen ni nekaj, kar pride in gre? Preberi še enkrat svoj zadnji odstavek. Se pravi, po tvojem sklepanju: če se zgodi ljubezen, bo večna (ker ni nekaj, kar pride in gre). In skok čez plot se v ljubezni ne more zgoditi. Se pravi, juhej, skoki čez plot ne obstajajo!
jasna
9. dec 2008 12:47
| maestro_slo je napisal/a: |
| Po eni strani pišete naj se ne vmešavam, po drugi strani pa govorite, da bi bile vesele, če bi vam kdo povedal, da vas parter vara. Res primera sta zelo zelo različna a vendar gre v obeh primerih za vmešavanje. Torej, če povzamem bistvo. Svetujete NE SE VMEŠAVAT. A ko bi bile pod vprašanjem ve, JAZ BI BILA VESELA; ČE BI IMELA PRIJATELJA, KI BI MI POVEDAL.... |
| maestro_slo je napisal/a: |
| In še nekaj. Ljubezen ni nekaj, kar pride in gre. In, če pride do zaobljube - poroke sta partnerja postavljena pred dejstvo, da negujeta in živita za zaobljubo, ki sta jo dala eden drugemu. In skok čez plot se v resnični ljubezni ne more in ne sme zgoditi!!! maestro_slo |
9. dec 2008 13:58
Matilda, sama ne bi mogla bolje povedati... Sem hotela še tule nekaj dopisati - in sem - in sem nato zbrisala. Ker, če kdo misli, da je treba z nekom vztrajati do konca in naprej, samo zato, ker je to nekoč v trenutku mladosti in fazi nespameti obljubil, je konec koncev to čisto njegova suverena pravica. Kot je bila moja, da tega nisem naredila (ne obljubila in ne vztrajala) Vsak je svoje sreče kovač ali pa šintar. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 09. dec 2008 14:33:20
9. dec 2008 14:44
Sama bi temeljito premislila, ali bi prijatelju ali prijateljici sploh povedala, če bi vedela, da ga/jo partner vara. Ker sem enkrat naše tesne prijatelje spraševala o tem oziroma smo se pogovarjali na to temo in od mojega prepričanja, da bi povedala, je po tistem, kar sem slišala od prijateljice, zakaj ne povedati, ostalo bore malo. Toliko, da ne bi povedala. Oziroma ne bom povedala, čeprav njen mož že deset let živi vzopredno življenje z drugo žensko.
Tudi ne vem, kako bi reagirala, če bi mi prijatelji, pa naj bo namen še tako dober, povedali, da me partner vara, bodisi da kar tako skače čez plot, bodisi da ima dalj časa trajajočo zvezo. Zdaj sicer lahko pametujem, da bi ravnala tako in tako, a ko se znajdeš v dejanski situaciji - ne vem no, kdo lahko zase sto odstotno trdi, da bi ravnal točno tako in tako. Ker zarečenega kruha se največ poje.
Smo doživljali vse mogoče, od tega, da bi nekdo nekomu nos razbil, če bi le zaslutil, da jo mož vara,in ko ga je zasačila, ni bilo od razbijanja nosu nič, pač pa je sledilo moledovanje, naj je ne zapusti. In obratno: ženska, ki je vsekozi govorila, da ni skok čez plot nič takega, da se vse da prenesti, je svojega našutirala tisti trenutek, ko je izvedela, da bo sopotnik v službenem avtu kolegice. In med tema skrajnostima smo nekje vsi mi.
Ker nikomur nikdar ne vidiš v glavo in ne veš, kaj se s partnerjema dogaja za zaprtimi vrati, kakšen je pravzaprav njun dogovor o skupnem sobivanju. Zunanji videz vedno ne pove vsega, in tudi če si še tako domišljamo, kako zelo dobro nek par poznamo, bi bili nemalokrat presnečeni, kaj se dejansko dogaja za domačimi vrati. Ker praviloma poznamo vedno le eno plat zgodbe, čisto subjektivno, kot vemo, pa ima vsaka zgodba vsaj dve plati. In pare povezujejo tudi različni dogovori, za koga mroda včasih nenavadni, a življenje gre svojo pot in vse je možno.
Zato se mi zdi bolje ne povedati.
Opozorilo, preden nekdo zgrmi v neko zvezo, pa ni odveč, a povedano naj bo na primeren način. Kakšen je to, ve vsak od nas glede na to, v kako tesnem odnosu je s tistim, ki mu želi kaj sporočiti.
Večnega, enkratnega in neponovljivega pa na tem svetu ni, vključno z ljubeznijo. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da ne moremo biti srečni. Nasprotno, z vsemi različnimi spoznanji smo lahko neizmerno srečni.
Mamamia
mamamia
9. dec 2008 15:38
Nisem bila v poziciji, da bi komu povedala, da ga partner vara. Okej, se tudi takim pozicijam izogibam. Sem pa bila ne po svoji izbiri soočena s tem, da sem videla, kako nekdo nekoga vara. In v taki situaciji (hvala bogu, ni jih bilo veliko), sem dotični/dotičnemu povedala, da jo/ga lepo prosim, da mi bodisi razloži novo stanje, ali pa sanira to zmedo, ker jaz v njenem/njegovem imenu ne bom lagala in tudi tovrstnega stavka ne bom ponavljala. Pa se je kar obneslo. Je pa res, da sem z enim parom precej prekinila komunikacijo. Le kaj bi to utegnilo pomeniti? Vendelina jr.
9. dec 2008 15:59
Maestro, pri meni je bilo tako: hodila sem s fantom, ki je imel hkrati še eno drugo. Takrat bi bila vesela, če bi mi nekdo povedal o fantu resnico zato - ker je bil moj fant in ne mož. Zato, da bi stvar premislila in ne bi šla z njim v zakon ali kaj podobnega. Zato zagovarjam to, da nekomu poveš resnico o njegovem bodočem partnerju - ker še lahko preprečiš napako. Odločil se bo tako ali tako sam.
Pri meni je bil pač še čas - in prav o tem sprašuješ, kajne? Če pa vidiš, da je par srečen, in ne najdeš v njunem odnosu nobene napake, potem se jaz ne bi vtikala.
9. dec 2008 16:01
Ha, Vendy, ko sem jaz en tak prizor videla, sem ostala odrptih ust in brez besed. Zadrgo imam na ustih od takrat. In ko mož recimo pride ob enih domov s kakšne zabave in me zjutraj pomenjlivo pogleda in reče, da je prišel ob štirih, točno vem, da če se bomo s prijatelji pogovarjali o tem, kdaj sta prišla domov, je to četrta ura.
Ja, se znamo znajti v različnih situacijah. Med petimi pari, ki se že leta in leta družimo, je samo en, za katerega se ne ve, da bi kateri od njiju skočil čez plot. Za en par vedo za njegovo razmerje vsi, razen žene, tako vsaj mislijo. Jaz sicer mislim, da ona ve, a se dela da ne ve ali pa je zadeve rešila kako drugače. Se o tem ne pogovarjamo. Jaz pa sem videla na lastne oči, zato tudi vem.
Še najmanj problemov je pri paru, v katerem ima on otroka z žensko, s katero je vzporedno z ženo skupaj že več let in ta otrok hodi s prvo družino na morje, preživlja z njimi praznike, tudi na naša skupna srečanja jo oče velikokrat pripelje. In ni edini par, v katerega življenju se je znašel otrok, ki ga ima moški z žensko, s katero se dobiva zunaj zakona, in prva družina to ve oziroma sprejema.
Tako da možno je vse. Tudi sobivanje v takšnih okoliščinah, ne glede na to, kaj si mi mislimo o tem.
Mamamia
mamamia
9. dec 2008 16:18
Joj, darling, tam na štajerskem koncu ste imeli zmeraj smisel za kombinatoriko....Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčne kremšnite

Goveja juha z valjanimi rezanci