Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom
Ne dajat nasvetov, če nisi poklican in pozvan.
Isto kot na Kulinariki tukaj: nekdo postavi vprašanje in ga ne zanima, če ravna prav ali pa narobe. Vpraša. Kot če bi bil v družbi ljudi, kjer se pogovarjamo vse mogoče. Tu je okolje bolj virtualno, jasno.
TittaPravim le to, da je težko in nehvaležno delo kakršnokoli svetovanje. Stvar se lahko obrne tako, da ali izpadeš neumno ali odvečno. Ali pa prijatelj zameri itd.
Vidva sta torej bila prepričana, da ravnata prav in če bi vama kdo kaj svetoval, bog si ga vedi, kako bi reagirala. Po vsej verjetnosti bi imela slabo mnenje o tem. Potem pa lahko rečeta: ja, kje pa si bil s svojim nasvetom?
Zato trdim, da je tovrstno dajanje mnenj na zelo tankem ledu. Kaj pa če bi kavalir le rad umiril tempo in je v duši spoznal, kaj ga radosti?
Titta| titta je napisal/a: |
Ne dajat nasvetov, če nisi poklican in pozvan. Titta |
| maestro_slo je napisal/a: |
| Pozdravljeni!Zaobljube....???Moj zelo dober prijatelj se je nedavno nazaj močno zaljubil. Od marca do danes sva se sicer redkeje videla kot sicer a moram povedat, da je postal pravi poet. Nikoli ga nisem slišal govoriti tako "sladkih" besed o svoji punci. Do sedaj je bil njegov besedni zaklad pol "kletvic" in besed, ki pač ne spadajo v kontekste pogovora. Sedaj bo vedel o skodelici čaja povedati cel roman.Pa da se lotim bistva. Dekle je spoznal marca. Prejšnji teden sva bila na pijački in sedaj mladenič sanja o poroki. Ja in tudi zaobljubo mi je že zrecitiral iz glave. Poznam ga in vem kdaj misli resno in kdaj je v njem dvom. In bojim se, da tokrat misli resno. Star je 26 let in ima odlično službo. Ne želim si pa, da bi naredil napako samo zaradi nje. Sicer je še nisem spoznal a po njegovih besedah mora biti dobro dekle.Kaj naj mu svetujem? Se naj sploh vtikam v življenje prijatelja? Naj mu povem, da v resničnem življenju ni vse tako sladko kot govori on?Hvala!LPmaestro_slo |
Ne vem točno, kaj sploh želiš. Glej, punco je spoznal pred devetimi meseci. Ne devetimi dnevi ali tedni pač pa meseci. To je že kar nekaj časa, ne? In fant je še vedno zaljubljen. A ni to lepo? Zakaj bi mu kratil veselje z izjavami tipa "ni vse tako sladko, kot ti misliš", "čez par let boš videl vraga" in podobno. Naj uživata. In če misli o poroki, naj. Saj še nimata datuma izbranega ali kaj. Lahko sanja o tem koraku še kar nekaj časa. To ni nič narobe. Pa punce sploh ne poznaš. Mogoče je pa res prava zanj. Se pa veliko ljudi potem, ko srečajo partnerja, spremeni. Mogoče je bilo tisto "venmetanje" s kletvicami in podobno le fasada za okolico, znotraj se je pa skrivala čuteča duša, ki je zdaj prišla na plan.
Atina| maestro_slo je napisal/a: |
| Pozdravljeni! . Ne želim si pa, da bi naredil napako samo zaradi nje. Sicer je še nisem spoznal a po njegovih besedah mora biti dobro dekle. Kaj naj mu svetujem? Se naj sploh vtikam v življenje prijatelja? Naj mu povem, da v resničnem življenju ni vse tako sladko kot govori on? Hvala! LP maestro_slo |
Zakaj jaz iz tega razberem le nekaj- nekaj, kar bi jaz rekla "ljubosumje"!?!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom

Tortilje s pivsko omako iz čokolade