Alternativna medicina

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. dec 2008 7:27

Ko si bolan sam ali kdo od tvojih, poiščeš vse možne variante, zato me odločitev kleo ne čudi. Saj je povedala, da bo obisk pri bioenergetiku le posvetovalne narave. Marsikdaj sem že slišala, da je dober bioenergetik ugotovil obolenje, ki ga uradna medicina ni odkrila in ko so ljudje s to diagnozo šli k zdravniku, ga prosili za ustrezne preglede, se je diagnoza potrdila in pričelo ustrezno zdravljenje. Obolenja so včasih atipična in jih po ustaljenem načrtu preiskav ni lahko odkriti.

Drugo je pa seveda zdravljenje z bioenergijo. Tu sem močno skeptična. Vem, da dober bioenergetik s svojimi posegi lahko začasno izboljša počutje, vzroka za bolezen pa ne more odpraviti.

 

Cila

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

5. dec 2008 15:41

Cila je napisal/a:

... Marsikdaj sem že slišala, da je dober bioenergetik ugotovil obolenje, ki ga uradna medicina ni odkrila in ko so ljudje s to diagnozo šli k zdravniku, ga prosili za ustrezne preglede, se je diagnoza potrdila in pričelo ustrezno zdravljenje. ....Cila

 

   Jaz sem pa v glavnem slišala za tiste, ki jem je bioenergetik ugotovil obolenje, ki  ga uradna medicina ni in ni mogla odkrit.

Pa je človek po daljšem času še vedno zdrav, samo malo razrahljanih živcev, ko čaka, kdaj bo končno usekala ven tista reč na črevesju...  

Nasja

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 05. dec 2008 15:42:10

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

5. dec 2008 21:02

Zahtevaj drugo mnenje zdravnika uradne medicine. Bodi vztrajna. Lp Nasha

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

7. dec 2008 9:56

Jaz pa mislim, da več ljudi več ve. Le posvetuj se s čim večimi ljudmi, je pa res, da se boš na koncu mogoče težje odločila, kaj je za otroka najboljše. Enim pomaga ena stvar, drugemu pa druga. Razumem tvoj obup. Le pogumno... lp

strippy

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

7. dec 2008 10:12

Dolga leta sem lovila zdravje po raznih ambulantah,jemala zdravila,ki mi niso nič pomagala in si s tem še dodatno uničevala zdravje. Nihče mi ni znal postaviti prave diagnoze. Nisem verjela v alternativno medicino,a ko je človek obupan poskusi. In po desetih letih sem kmalu spala ponoči,spet zaživela. Strinjam se, s tabo,strippy...več glav več ve. Majdina

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

7. dec 2008 13:07

Čudi me takšno število negativnih kritik.

Meni se zdi povsem logično, da poiščeš čimveč mnenj, takšnih ali drugačnih. In zakaj ne bi smela vprašati zdravilca, homeopata, bioenergetika? Saj tu ne gre za zanikanje uradne medicine, gre samo za drugo mnenje, mnenje nekoga, ki gleda na problem iz drugega zornega kota!

V Avstriji kupujem v lekarni homeopatska zdravila za moža, ki ima obrabljen kolk, pa me ni še nihče čudno gledal... Seveda je bil pri zdravniku, kar nekajkrat in ne pri enem samem, ampak pomembno je dobiti čimveč informacij! Potem pa že sam izluščiš, kaj boš verjel in česa ne...

Mislim, da bi uradna in homeopatska medicina morali bolj delati z roko v roki, pa bi imeli vsi korist od tega. Pa tudi prevarantov bi bilo manj...

 

Kleo, toplo ti priporočam zdravilca Ivana Maršiča. Na googlu vtipkaj njegovo ime in boš dobila kontaktne podatke. Lahko pa postaviš vprašanje na njegovem forumu in ti bo v kratkem času odgovoril. Jaz imam z njim dobro izkušnjo.

Pa veliko sreče!

jasna

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

7. dec 2008 16:03

jasna1....meni se tudi zdi v redu, če obiščeš homeopata, s tem se 100 % STRINJAM....da pa nekdo iše nekoga, da bi mu preko telefona dajal nasvete, pa še za otroka, to pa je, milo rečeno, bolano! Nena-morje

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

8. dec 2008 13:58

Kar se homeopatije tiče, je povsod razen v Sloveniji in Albaniji priznana. V Angliji je več homeopatskih bolnic, ena je pod okriljem angleške kraljice. Se pa strinjam, da se mora s homeopatijo ukvarjati zdravnik medicine in ne nekdo, ki je obiskal eno-mesečni tečaj ali pa prebral knjigo o homeopatiji. Zdravje je preveč dragoceno, da bi ga lahko kar tako nekomu zaupali. To je pač samo moje mnenje. Sicer pa je o homeopatiji zelo lepo napisano pod: http://iridodiagnostika.mojforum.si/iridodiagnostika-about4.html Je pa tudi razlika me zdravniki homeopati. Z mamo sem bila pri pokojnem dr. Hriberniku. Obljubljal mi je, da mi bo mamo, ki ima parkinsona ozdravil. Pri prvem obisku sem bila navdušena. Resnično me je prepričal, vendar v dveh letih ni bilo nobenih sprememb. Potem sem ga vprašala, če se že ne bi morale pokazati kakšne izboljšave. Na to mi je precej osorno povedal, da me ne sili, da hodim k njemu in da lahko takoj preneham z obiski. Potem sem se obrnila na dr. Kajumova, vendar mi je takoj povedal, da parkinsona ne zdravi (čeprav je nevrolog), ker ne dosega željenega učinka. Je pa s homeopatijo izboljšal mimiko njenega obraza (prej je bila, kot bi imela masko na obrazu, čisto neizrazna). Tudi miselno je veliko boljša. Se pa še vedno trese. Glede bioenergetikov sem pa mnenja, da nekateri ljudje imajo resnično neke sposobnosti, da zmorejo določene stvari, vendar pa jih je po moje bolj malo, vsi ostali so pa zasluškarji. Vendar pa ima vsak pozitivne in negativne izkušnje tako z uradno kot z alternativno medicino. In mislim, da ni nič narobe, če si te izkušnje tudi delimo. Lili lili A.

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. dec 2008 14:07

Če se jaz ne bi poslužila alternative, bi bila že zdavnaj pokojna. Toliko o tem.

mislim, da moraš probati, ker probati ni greh. Hujše je samo čakati na nekaj, kar je potem lahko tudi usodno.

Kyara

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

8. dec 2008 15:10

lili A. je napisal/a:

... Kar se homeopatije tiče, je povsod razen v Sloveniji in Albaniji priznana....lili A.

 

Seveda ima vsak pravico poskusiti karkoli.

In nikjer ne piše, da je uradna medicina že odgovorila na vsa vprašanja in rešila vse probleme; pobude za nadaljnje raziskave  gotovo lahko pridejo tudi s strani alternativne medicine.

Žal večina alternativih metod nima dokazane učinkovitosti - je pač lažje kar mlatit denar kot organizirat dobro zasnovano raziskavo, ki bo izključila učinek placeba itd. in drugih motečih dejavnikov. Seveda pa tudi vse alternativne metode niso enake in jih ne gre vseh metati v isti koš.

 

Vseeno pa  me motijo takšne pavšalne izjave. Kaj naj bi pomenilo, da je "homeopatija povsod priznana"?

a) da učinke homeopatije priznava uradna medicina? NE, si upam trditi, da nikjer po svetu.

b) da homeopatov sodno ne preganjajo? NE, kjerkoli po svetu se bo znašel pred sodiščem tisti, ki bo malarijo zdravil s homeopatskimi kapljicami.

c) da obstajajo homeopatske klinike? Že mogoče, ampak to še ne pomeni, da je zdravljenje v njih učinkovito. Denar pa ne smrdi, in kot se vsi strinjamo, vsakdo bo upravičeno poskusil (in mastno plačal) tudi homeopatsko kliniko, če ta možnost obstaja.

d) da zdravljenje plačuje zavarovalnica? Že mogoče, ponekod, ampak to še ne pomeni, da je zdravljenje učinkovito. Zavarujemo se navsezadnje lahko za karkoli/proti čemerkoli, če le plačamo ustrezno premijo. In plačila za zdravstveno zavarovanje so v tujini krepko višja kot pri nas.

 

Tako da argument "homeopatija je povsod priznana" pri meni prav gotovo ne vzdrži.

Seveda pa nikomur ne odrekam pravice, da poskusi, predvsem pri tistih boleznih, kjer medicina nima prepričljivih uspehov.

 

  

Nasja

 

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 08. dec 2008 15:17:39

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti