Kavna torta (Coffee cake )
Letos bom prvič delala marelične cmoke za v skrinjo. Po katerem receptu jih delate? V bazi sem jih nekaj našla, a vseeno me zanima vaše mnenje.
Zaenkrat mi je všeč Tiubin recept za cmoke iz skutinega testa, tako da bom najbrž za začetek naredila kar te :)
Hvala že vnaprej.
jasna ![]()
Za,mrznemo skutne in krompirjeve, a nikoli na dolgi rok (stvar navade pač). Kadar delamo cmoke jih eno rundo zamrznemo. Obnesejo se oboji.
Naredila sem jih 25, nekaj smo jih pojedli, nekaj jih je romalo v skrinjo za hude čase. Pa marelice, ki so mi ostale, sem tudi zamrznila. Prej nisem na to varianto niti pomislila, pa je res fino, če lahko tudi pozimi uporabim "sveže" marelice :)
jasnajasna1, ko boš zamrznjene marelice vzela iz skrinje, jih daj za trenutek pod curek vroče vode in olupi lupinico z njih, sicer rada pogreni.
O, hvala za nasvet, rimljanka. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kavna torta (Coffee cake )

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko