Nola, Trixi, obema najlepša hvala ![]()

Nola, Trixi, obema najlepša hvala ![]()
Moja mami ful pohvali to listno zeleno, baje je celo trajnica ali v osrednji Slo ne?
Kjer je volja, tam je pot. TrixiTrixi, zelena je dvoletnica. Meni je listnata sicer uspešno prezimila, vendar je šla že konec maja nezadržno v cvet. Listi so strašno okusni, tudi presni, zato je zelo uporabna tudi v namazih, na solatah itd. Razmišljala sem celo, da bi pustila, da naredi semena, vendar je menda zelo težko uspešno vzgojiti sadike iz semen, če ni popolnih pogojev, tudi kali zelo dolgo, 20-30 dni.
Katarinči
Še najbolje je, da se poseje sama, zato kar psuti, da naredi semena. meni je v travi večkrat zrasla prav lepa rastlina. Sicer pa, pridelaš seme, nekja poseješ, nekja spraviš za pomlad, kar poseješ, pustiš, nekje v polsenci, ker bo poletje, in bo gotovo kaj zraslo. A ni v tem čar, da poskusiš? In uspeš.
Ja, zelena je dvoletnica, kot korenje in peteršilj.
rimljanka
Zdaj mi to poveš, rimljanka, jaz sem jo pa ravno včeraj populila in dala v skrinjo za nekaj poletnih govejih juh, aaghhh
... Škoda. Vseeno hvala
za nasvet, bo prišel prav za prihodnje leto.
Katarinči
Prej bi vprašala...........................
, pa, saj leto hitro mine.
Ni polžev, voluharjev, strun.....tako zelo lepo vse raste in nič me hrbet ne boli ![]()
Barbka, lepo. Tudi pri nas razmišljamo v tej smeri. Na naši njivici zelo lepo raste, samo malo dežja manjka. Nikoli si nisem mislila, da bo moje kmetovanje preraslo v tako velik obseg. A sem vesela ![]()
.Včasih je ta prostor sprostitev po službi.
Še nekaj slikic z današnjega obhoda
Izjemno pridna! Čestitke
ursula-ce
Babka, krasna solata
, poznam začasno razkošje solate brez strun, ampak žal je tako samo kakšno leto ali dve, potem pa se strune in ličinke majskega/junijskega hrošča pojavijo tudi v koritih ali visokih gredah, ker so hrošči tudi vanje zlegli jajčeca. Edina rešitev je vsako leto nova prst, je pa to res malce dražje ...
Darjuška, vsa čast ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hummus namaz

Domači prijatelj z orehi in čokolado