Moj vrt

Upoštevati je treba, da je v vrečkah malo semen (ni tako kot pri nas, ko moraš včasih pazit da ne poseješ preveč), pa tudi kaljivost je po mojih izkušnjah slabša. Ti nakupi so bili meni smiselni le za pridobitev kakšne nenavadne rastline, za kaj več pa pride veliko predrago.

Lisa

Ja to je res,semena je v vrečkah manj-kupim tisto vrsto zelenjave,ki pri nas še ni na trgu

lp

anibas

Ker sem letos prvič posjala papriko in te vrste izkušenj nimam, mi lahko pomagate na : koliko zalivati zemljo ? oz. samo popršiti, na koliko časa ?

Hvala 

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_26622.htm

Zanima me, ce ima kdo od vas tako  mini toplo gredo in /ali rastlinjak in  ce, kako se obnese?

Hvala.

lp lučka

Malo izven konteksta, pa vseeno: Lučka, lepo te je spet videti

Blanchy

Mi smo to imeli že pred 15. leti.

Ni glih najbolj stabilno, če pa še piha ti lahko kar odnese, ker je zelo lahko vse skupaj.

Tko da smo si lani omislili kar malo bolj stabilno toplo gredo s steklenimi okni. Super je smo imeli solato do konca januarja.

Lep dan.

irena66

Zanima me, če ima katera praktične izkušnje: ali bi mirta uspevala na višini tam okoli 600 m, na južni strani, pred zidom? Seveda je tudi teorija dobrodošla !

lp

cervus

Ne bi, zanesljivo in preverjeno. No, poleti bi, čez zimo pa nujno na prezimovanje v hladen, svetel prostor. Ampak, ko ti mirta zacveti.......je pa to nekaj božanskega.

rimljanka

dobr, bo pa pozimi potovala en meter bolj nazaj - v garažo . Hvala!

lp

cervus

elaphus je napisal/a:

Zanima me, če ima katera praktične izkušnje: ali bi mirta uspevala na višini tam okoli 600 m, na južni strani, pred zidom? Seveda je tudi teorija dobrodošla !

lp

cervus

Iz pravkaršnje prakse ti povem, da mislim, da bi, moja je prestala dolgotrajno hudo burjo in temperature pod nulo na zelo izpostavljenem mestu sicer precej okleščena, ampak sem prepričana, da se bo pobrala. Če korenine ne zmrznejo, ni problema.

Pozimi bš okrog debla naložila malo smrečja, če bo napovedan kakšen res izreden in dalj časa trajajoč mraz, jo lahko zaščitiš s kopreno, pa bo.

Mislim, da za transport ni praktična, ker se zelo razraste.

Ali jo pa imej, dokler je še obvladljiva v loncu, in jo potem ko bo prerasla posadi v zemljo.

nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 26. 2012 12:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti