Tedyka, hvala za nasvete!
Pri zelju in cvetači sem malo skeptična, da bo do mraza dozorelo. Namreč moja cvetača je komaj začela delat glavice, brokoli pa sem vrhnje porezala, listi pa postajajo rjavi. Se mi zdi, da pri meni vse bolj počasi raste.
Rimljanka, moja mami vedno poreže korenje, ko so listi že precej visoki. Itak se kasneje obraste, pravi pa, da s tem korenje bolj napreduje. Evo pa sem upoštevala njen nasvet. Je pa po svoje praktično, bolj vidiš plevel, debelino korenja, ki ga hočeš izpulit, divje korenje. Pa čebuli je dobro delo, saj je bila kar gužva zaradi zelenja. Porezala pa sem na višino 15- 20 cm.
Glede na to, da pri moji mami vse super uspeva in ima dolgotrajne izkušnje ji kar zaupam. Itak živi za svoje pridelke in je vrt kot iz škatlice, pridelki pa lepi in zdravi. Jaz poskušam stopati za njo, ampak vrt je velik in porabim ogromno časa. Včeraj sem bila v vrtu več kot 5 ur, utrujena pa tudi zelo. Sem pa ogromno postorila. Danes bom posadila še nizki fižol, kolikor ga imam še v vrečki za porabit.
Kača, lep primerek korenja![]()
![]()