Drage vrtičkarice in vrtičkarji,upam da ne boste na svojem vrtu našli kaj takšnega: ![]()
http://www.dominvrt.si/clanek/zanimivosti/dezevnik.h
![]()
mopsika
Drage vrtičkarice in vrtičkarji,upam da ne boste na svojem vrtu našli kaj takšnega: ![]()
http://www.dominvrt.si/clanek/zanimivosti/dezevnik.h
![]()
mopsika
moj nizek fižol je začel dobivati po listih madeže - kot ožganine od sonca, svetlo rjave, robovi listov se zvijajo. Ima kdo diagnozo in rešitev?
LisaMoj vrt julija:

Na melone sem pa res ponosna, lubenice pa počasi delajo.....
Na balkonu pa paradižnik lepo uspeva
Drugače pa je moj nizek fižol tudi postal rumeno rjav, v kmetijski zadrugi so rekli, da je to zaradi sprememb vremena-enkrat vroče, drugič hladno. Meni pa se je zdelo kot rja. Jaz sem pridelek predčasno pobrala, ga poruvala in posadila drugega.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Trixi, zdaj mi je pa razumljivo, da si se izgubila. Čestitke, čudovit vrtiček ![]()
![]()
![]()
| yulchi je napisal/a: |
Pridem domov z dopusta, pa sem cela šokirana, ker mi je četrtina paradižnika počrnila in zbolela. Kaj čem, sem ga morala odstranit z vrta, ostale pa grem zdravit, kolikor se še da rešit. Pa timijan se mi je posušil yulchi |
Pri meni je ista scena. Ima katera kakšen nasvet kako se rešit tega "črnega" paradižnika? Pri nas je že par let zapored vse šlo rakom žvižgat. Sicer špricam z nekimi bio škropivi pa nič ne pomaga.
terezijslo![]()
Triksi, čudovit vrt,lepo obdelan,bravo.![]()
![]()
mopsika
| terezijslo je napisal/a: |
Pri meni je ista scena. Ima katera kakšen nasvet kako se rešit tega "črnega" paradižnika? |
Strehca nad paradižnikom.
rdkapicaKo je črn, mu skoraj ni več pomoči. Moj je črn in sem ga v živo obrezala, liste, in zdaj čakam. Če se bo obrastel, vredu, drugače adijo za letos. Mi pa zelo lepo raste fižol nizki, ki sem ga posadila 14 dni nazaj. Nekaj bo.
Malčica
Pozdravljeni, Malčica ima prav,ko postane paradižnik črn,mu ni več pomoči,čeprav je pokrit. Mami je imela pokritega,pa je postal črn,že pred 14 dnevi ga je vsega populila. Pravijo,da je letos preveč dežja in pa hladna jutra ,kar povzroča,da postaja paradižnik črn,na žalost in jezo.
![]()
mopsika
Če napad plesni na paradižniku ni prehud se še da pomagati s sodinim škropivom. Obrati je treba obolele liste in plodove ter ostrgati črne lise na deblu (če je celo črno žal ni več pomoči) in rastline nato temeljito poškropiti, tudi spodnjo stran listov in stebla, sploh ostrgane dele. Recepte in navodila najdete na internetu. Na tak način sem dva tedna nazaj rešila sosedin balkonski paradižnik. Od tedaj je pod streho, lepo zori, bolezen se ni vrnila.
Škropljenje je treba ponavljati po vsakem dežju. Na ta način boste sadike obdržali tako dolgo, da boste poskusili vsaj nekaj plodov. Upajmo pa, da bosta avgust in september bolj naklonjena paradižnikom in da bodo rešenci vzdržali do pozne jeseni.
Za tiste, ki jih gojite v posodah: umaknite jih izpod dežja, tudi če to pomeni, da bodo dobili le malo sonca.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai

Suzanine palačinke