.
Jaz se moram pa najprej zahvalit vsem tukaj, ki ste mi nekaj mesecv nazaj pomagali pri vzpostavitvi vrta s svojimi nasveti, izkušnjami ter spodubodo! Odlično mi gre, veliko sem se že naučila, prebrala, nekaj prakse za menoJ. Seveda tudi ogromno napak, ki pa jih mislim sprida izkoristiti.
Bi pa nekaj vprašala glede buč. Svoje sem dala v zemljo dokaj pozno in na mestu kjer sem to želela napraviti so se mi zasejale buče kar same. No, kljub nasvetom, da ne vem ali gre za užitne ali ne n in naj jih vržem ven nisem imela srca,
. Sedaj imam seveda celo zmedo, ki jo še sama ne razumem. Nekaj jih je malih bučk, tistih temno zelenih običajnih, , na isti rastlini pa raste ogromna, svinjska buča rumene barve. Nekje so dvobrvne, večje in debelejše, rumeno-zelene, očitno skrižane. Vse mislim pustiti, da dozorijo in poskusit, da slučajno ne bi grenile, me pa zanima kako naj jih uporabim. Nekako sem mislila ven pobrati peške in jih naribati za polpete ter take dati zmrznit kaj drugega se pa ne spomnim. Me zanima kako jih še uporabiti, če sploh?
In seveda, kdaj obrati? Ko naj bi bil pecelj plutast mi na žalost ne pove veliko, saj razlik ne opazim. Ali še niso plutasti postali, ali pa jaz res ne opazim, jih morda lahko vseeno že poberem, tako kot mlade ostale bučke, čeprav te ta velike so trde kot kamen, hmmm?
Stokrat hvala!
Mateja
terakota