Moj vrt
Ja, seveda vem, to jevrtni šetraj (Satureja hortensis), pri nas na Štajkerskem je ženska oblika, rečemo šetrajka. In, da ne bo pomote, je enoletnica, se pa sama rada zaseje. Nemci ji rečejo Bonnenkraut, ker je nujna začimba jedem iz fižola, ker zmanjšuje nastajanje/delovanje neželenih plinov v črevesu.
Še to, mislim, da ni zrasel iz potaknjenca, prej iz mlade rastlinice, ki je imela komaj vidne korenine. Da imajo pa vse tri rastline na fotki skoraj enake cvetover pa seveda ni čudno, ker sodijo, kot rožmarin, sivka, melisa, meta,.....med ustnatice.
Zdajle začenja s cvetenjem kraški šetraj (Satureja montana) ............ saj ga poznate, kajne, lepotca? Ta pa je trajnica.
Santoreggia, italijansko, Lučka, od tukaj.
rimljanka - zasebno mnenje
Majron je majaron, vsak je užiten.
No, tole je enoletni majaron. In ta zanslejivo ni citronski.
http://homepage.hispeed.ch/smidhart/Images/kraeuter/majo
Če sploh obstaja citrosnki majaron, je trajnica in vprašanje je, če je res majaron, če ne gre za origano.
Je kaj takega?
rimljanka - zasebno mnenje
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem

Tiramisu