Mufini

Zanima me kako hladite mufine v pekaču ali jih poberete ven? Pa še to katero margarino uporabljate pri peki ali imate rajši maslo ? Hvala za odgovore.

macek muri

Vroče stresem ven in jih ohladim na rešetki, delam jih pa z oljem, nikoli z maslom ali  margarino.

Loni Makaroni
Ko jih vzamem iz pečice, jih 5 minut pustim v pekaču, potem pa vzamem ven in ohladim na rešetki. Nena
Jaz vsekakor maslo. Četudi ima holesterol;-) Kljub temu je gotovo manj škodljivo kot vsaka margarina. So totalno umetne! zvezda01
Tudi jaz pri peki prisegam na maslo, in to tako pri muffinih kot pri drugem pecivu. Hladim jih pa tudi jaz na rešetki (že zato, ker imam trenutno samo tamali pekač za muffine doma, tako da jih gotovo delam v dveh - treh rundah) Volkica
Delam jih z oljem ali z maslom, hladim pa jih na rešetki. lp maserka
macek muri je napisal/a:
Zanima me kako hladite mufine v pekaču ali jih poberete ven? Pa še to katero margarino uporabljate pri peki ali imate rajši maslo ? Hvala za odgovore.

macek muri
Vroče pojemo. Torej še vroče poberem ven. Res je boljše počakat par minut, da se testo toliko strdi, da niso več tako rahli in krhki, ker se takrat radi razturijo, ampak če jih takoj poješ, tako nima veze, še izgovor imaš, da je pa tega res treba zmaznit. Ohladim jih na leseni deski, kamor jih naložim (kar jih ostane, seveda). navadno uporabljam margarino, všeč mi je Smanta ali nekaj takega, uporabljam pa tudi druge margarine. Nekatere delam z oljem, nekatere z rastlinsko maščobo, nekatere s kikirikijevim maslom...
mene zanima če lahko dam papirnate košarice z njihovim testom v pekak, ter če lahko sploh pečem tako. ali se bo papir zažgal. HVALA ZA ODGOVOR gagaga
Lahko daš s papirčki pečt, nič se ne bo zažgalo. Lp, Petya
Kaj pa če ti zmanjka papirčkov, kaj je dober nadomestek? lp!
model namažemo z maslom blossom

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti