Široki rezanci la collezione na bolonjski način
sheembass, zelo površno bereš, mamamia je na prvi strani odgovorila, iz česa je sarajevski čevap. Glede na to, da je ta hrana iz ežojevega rojstnega mesta, pa ežoj tudi kuha, ne le jezik vrti, bo najbrž tudi kaj vedel. In tudi jaz se ne spomnim, da bi kdaj na Baščaršiji jedla čevape, v katerih bi bilo meso naseckano. Je pa takšno meso, torej s tisto sekirico nasekljano, v njihovem bureku.
OgnjičLe zakaj naj bi ti kaj zamerila, se mi je pa zdelo, da nisi vsega prebral, zato sem tudi napisala svoj post. Mene nisi nič prizadel, ežoj bo pa že zase povedal.
Tudi tebi lep pozdrav.
Ognjičsheembass,
sam za informacijo: prva omenjena knjiga ni tipična kuharska knjiga ja rahlo znanstveno delo. Avtor je mr. ( ne vem česa ) in je hodil po bosni in zbiral recepte.
Glede druge knjige: jaz nisem ravno fen američanov vendar knjig imajo " u velikim količinama " in precej jih je tudi dobrih ( nekaj od teh je tudi v moji lasti ). Omenjeni Štefan, je hodil po celem svetu in vsepovsod sam gledal ( in preizkušal) kako pečejo na žaru, in od tega napisal knjigo.
Glede američanov in okusa se delno strinjam, vendar ni rečeno, da sedaj nekje dva američana ne debatirata, kako v centru Ljubljane postrežejo kremenatlce, pa ti sploh ne ponudijo med zraven ( mogel sem natakarju desetkrat razložit, pa ni in ni zastopil
).
Ti, žlehtnoba, ti, a jaz, da jezik vrtim?
ežojsheembass, ni blema, bog vari, da bi jaz dvomil v tvoje globtroterstvo, kuharijo, ali izobtazbo, le, da se mi je rahlo zdelo nezaupanje v knjige, to pa težko prenesem ( pa ne da bi slepo verjel, kaj piše v buklah ).
Glede nosu: žal jaz svojega zadnje čase mal bolj čudno uporabljam: hrano zmeraj nabavljam ko sem lačen in posledično kupim preveč, potem, ko odprem hladilnik, da bi kaj skuhal, najprej povoham in se že mačka zraven nasmiha.
Glede sarajevskih čevapčičev, morda bo čez čas prišlo kot s turško kavo: vsepovsod je dobiš ( parizu, londonu.........) vsepovsod je mal drugačna, v turčiji pa turške kave, rekel bi ne poznajo.
ežojMeni je všeč sheembassovo sporočilo o čevapih, temeljito in prepričljivo.
Glede Američanov bi se strinjala, da ni ravno za suho zlato vsega vzeti, kar pišejo o žaru, a le, ko gre za tisto, kar je nam blizu. Oni imajo pač svoj grilling in za steake so mojstri. Se eni od drugih lahko kaj naučimo. Sicer pa vemo, da se o okusih ne razpravlja, in kar je meni dobro, ni nujno, da je komu drugemu sploh všeč. Zato smo pa tu, da se skupaj kaj naučimo in kakšno izkušnjo izmenjamo.
Kot je rekla Cila - vsak malo po svoje.
Sheembass, daj še kakšno na plano.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Palačinkina torta z malinami