Menda v Lidlu prodajajo že čevapčiče iz mešanice govejega in ovčjega mesa. Jih je mogoče že kdo poskusil?
nola
Dušeno rdeče zelje
Menda v Lidlu prodajajo že čevapčiče iz mešanice govejega in ovčjega mesa. Jih je mogoče že kdo poskusil?
nolaTo je pa škoda, sem se že veselila, da ne bo več treba mleti mesa pa čistiti mlinčka itd.
nolaNo, receptor, tile čevapi so morda dobri, a daleč od tistega, kar je čevapčič v osnovi in še dalje od sarajevskih čevapov.
V bosanskih čevapih ni svinjine, tudi čebule ne, kaj šele jajca ali ajvar. Čebulo dodajajo pleskavicam, to je tudi osnovna razlika v masi.
Mimogrede, sem v soboto in nedeljo jedla čevape po Bosni, tudi na Baščaršiji v Sarajevu, pa so mi samo potrdili, kar so mnogi v tej temi že navedli: govedina in ovčetina, v enem primeru še teletina, loj, sol, v eni izvedbi česen, v dveh izvedbah brez česna, zagotovo pa nikjer nobenega jajca in ajvarja.
Tudi pri čevapčičih očitno velja - manj je več.
In to je tudi ena od jedi, ki jih nikdar ne bi kupila predpripravljenih ali globoko zamrznjenih. Povsem pritrjujem atiju-zlatiju.
Mamamia
mamamia
Ha, Vlado, džigerica mi pa ne tekne. Od jeter imam sicer najraje piščančja, zavita v slanino in pečena na žaru, ampak drobovina je še vedno hrana, ki zame ni priporočljiva in se tega držim. So jih pa imeli na jedilnih listih, tako kot ledvička in priželjc.
Tista, ki si jo ti jedel, je pa verjetno bila od živali, ki se je pasla po bosanskih oziroma hercegovskih hribih (če si bil v Mosatrju) in je tam trava seveda drugačna od naše. Je pa bila jagnječja ali telečja, mislim da tretje variante ni.
Če pa daš pot pod noge in se odpraviš v Mostar (tudi z obnovljenim mostom je mesto prelepo), pa lahko sam preveriš, ali se je kaj spremenilo. Po moje bo to najboljši način obujanja spominov (sklepam, da na vojaščino?).
Pozdrav, Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno rdeče zelje

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi