Še to - pred leti so v Top shopu prodajali ponev - v sredini je bila dvignjena in je zgledala kot nekakšen pekač za šarkelj. Propagirali so, da se lahko peče krompirček brez dodatka olja....
Saj se je spekel - dober kot klasičen pomfri pa ni bil. Za ponev se ne spominjam več kje je končala. pomfri smo pekli po starem. Včasih spečem krompirček v pečici - na peki papirju, dodam le kakšno žličko olje in premešam še preden dam peč, pokrijem pa s folijo za pečenje (tisto prozorno, ki jo rabimo tudi za pečenje mesa). Tako pripravljen krompir mi je dober le tisti drobni in mlad krompirček, star krompir pa je tako tako bolj pust, se ga pa da pojesti. Mislim da je tudi tu tako. Kot sem jaz gledala gre namreč za teflonsko posodo, ki se vrti - nisem pa videla kakšne predstavitve. Pa še nekaj. Vsi že napol pripravljeni pomfri krompirji (zamrznjeni), ki jih prodajajo v trgovinah so že enkrat predpečeni v olju, tako da potem nima smisla kupovati tako drage priprave, ker se jih lahko lepo speče v pečici, na peki papirju in pokrite s folijo za pečenje, da se ne izsušijo.
tedi