Punce hvala vam,tudi sama delam drobtine iz starega kruha,samo danes ga nisem imela,sem pa rešila in šla k sosedi po drobtine in so marele že v skrinji.
Hvala vam!
Punce hvala vam,tudi sama delam drobtine iz starega kruha,samo danes ga nisem imela,sem pa rešila in šla k sosedi po drobtine in so marele že v skrinji.
Hvala vam!
Jaz sem danes dobila cel pladenj dežnikaric, ki so jih včeraj pozabili prinesti. Ampak so bile očitno že prestare in so čez noč splesnile in smrdele. Tako, da z odprtimi dežnikaricami ni za čakat. Škoda.
Glede na to, da je zadnje dni dež, so vse gobe polne vode, tako, da zelo hitro splesnijo oz. se pokvarijo. Jaz marele kar take dam v askrinjo. Zamrznjene spaniram (samo v moki in jajcu) in ocvrem.
lp
Moji tašči so čisto lepo preživele noč, jih je dala v vazo z vodo, tako kot rože.
Tudi jaz sem včeraj tri precej zaprte dala v kozarec in so danes krasne za porabit!
Pri nas pa smo dve pustili za naslednji dan kar zunaj na balkonu, pokriti s prtičkom, ki je potem naslednji dan lepo popil vodo, ki so se je bile napile dan prej ravno pred obiranjem, in so bile ravno prave. Čakale so na pletenem peharju, podloženim s papirjem in nato papirnimi briačkami spodaj in povrhu in niso nič splesnile v tem enem dnevu, pa so bile zunaj.
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 18. sep 2017 19:29
Pri marelah je važno, da jih ne zlagate eno na drugo, da so kjerkoli na hladnem in čez noč ne bodo splesnele, seveda, če niso že prestare.
Ta tehnika s papirnatimi brisackami pride marsikje v postev ![]()
Sem hotela posušiti bete, pa so na žalost splesnili, ker jih nisem najprej osušila, tako kot same dežnike. :<
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Hačapuri - gruzijski kruh