Lazanja v slow cookerju
Jaz pa za krhko testo mrzlo maslo najprej povaljam v moki (da se ne prijemlje rok), narežem na koščke, in ga z moko in poljubnimi dodatki na hitro zavrtim v multipraktiku. Nastanejo nekakšne testene drobtine, ki jih z rokami stisnem skupaj, zavijem v folijo in dam počivat na hladno. Vse skupaj, s pomivanjem multipraktika vred ne vzame več kot pet minut.
nola| rebecca je napisal/a: |
| jaz pa mislim da napotki niso ravno se iz casov Franca Jozefa, ampak da gre predvsem za "napako v prevodih". Ce delas krhko testo brez sladkorja, kot za ameriske pite, ali pa njihove zemljice (biscuits) je zelo pomembno da testa ne gnetes prevec. Tam morajo ostati koscki mascobe se celi. Ce naredis pravilno dobis testo, ki je skoraj tako kot listnato, sicer pa en trd kroznik. Pri testu za piskote je pa dodano veliko sladkorja, ki preprecuje tvorbo glutena in se ga zato lahko krepko pregnete. LP, R. |
Saj nisem pikolovski, tega pa ne razumem: a ni gluten sestavina moke, pa karkoli delaš ga je zmeraj enako.
ežojej, nola, dodaj, prosim, še kakšen minut, vsaj za pomivanje multipraktika.
ežoj| piškotek je napisal/a: |
| Vendelina jr., to topljenje masla pa ne gre glih vkup z načelom, da je treba za krhko testo pognest maslo/margarino in moko čim bolj na hitro, pa čimbolj s hladnimi rokami... da se iz moke ne začne izločat lepek? Ne rečem da se ne obnese, me pa vseeno zanima... Irena |
No, bom pa danes, ko imam namen nekaj peči štopala, pa potem sporočila, koliko je trajalo.
nolaOčitno je z mano letos nekaj zelo narobe - nišesar še nisem spekla, pa tudi nimam namena, enostavno nisem v ta pravi štimungi. Jutri sicer ima brat rojstni dan in imam za končati torto, samo to nima veze s prazniki. Katastrofa.
| ežoj je napisal/a: |
| Saj nisem pikolovski, tega pa ne razumem: a ni gluten sestavina moke, pa karkoli delaš ga je zmeraj enako. ežoj |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja v slow cookerju

Marmorni sladoledni sendviči