Mamamia a lahko še jaz pošljem naslov?

Jabolčna torta
Mamamia a lahko še jaz pošljem naslov?
Jaz pa danes za probo naredim ovsene piškote...... in z njimi odpiram sezono božične peke hihi
MissLady| jade je napisal/a: |
|
Jade, ti jih kar prinesem.
Carmen, veš da lahko prideš, tudui pečt pomagat...
Poslikam, ko kaj naredim, začnem ta konec tedna, mogoče kaj že danes,s em hitro v službi opravila.
Mamamia
mamamia| *sandy* je napisal/a: |
| Rabim enostaven recept, kjer bi lahko porabila čimveč rumenjakov. Kakšna ideja? *sandy* |
Piškoti (Dunajski srčki)PotrebujemoZa testo:300 g gladke moke, 100 g sladkorja v prahu, 200 g mrzlega masla, dva zavitka vanilijevega sladkorja, dva rumenjaka, ščep soli, , nastrgano limonino lupino. Zgnetemo testo n ga pustimo eno uro na hladnem. Razvaljamo ga in izrežemo srčke ter pečemo na 175 stopinjah 10 do 15 minut.Srčke zlepimo z marmelado n po želji okrasimo s čokolado.Praški piškoti375 g mehke moke in žličko pecilnega praška presejemo, v jamico damo 50 g sladkorja, 1 vanklin sladkor, tri rumenjake n naredimo kašo. Po njej položimo narezano hladno maslo - 250 g - in hitro ugnetemo testo. V hladilniku naj počiva vsaj eno uro. Testo potem razvaljamo in izrežemo piškote. Krasimo jih z maso iz stepenih beljakov n 200 g sladkorja v prahu in potresemo z mletimi mandlji in rozinami. Pečemo na 175 stopinj 10 do 15 minut.
Tole dvoje na brzino, porabiš pet rumenjakov.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna torta

Domača vroča čokolada s smetano