Punce mene zanima kako delate rogličke s pekačem za rogličke.Meni kar nekako ne gre s karto maso gladiti po pekaču. Je pekač cel umazan.
Ali imate kakšne skrivne fore.![]()
![]()
![]()
lp
mizarkaPunce mene zanima kako delate rogličke s pekačem za rogličke.Meni kar nekako ne gre s karto maso gladiti po pekaču. Je pekač cel umazan.
Ali imate kakšne skrivne fore.![]()
![]()
![]()
lp
mizarkaPekača sicer nimam, ampak se mi zdi logično, da je še vedno potrebno delati kroglice in jih oblikovati v pekaču v rogljiček.
Vsi enaki so industrijski, je pa ja bolj "domače", če je vsak malo drugačen. Mene bi pri modelu skrbelo, kako jih ven dobit v enem kosu. Vsaj ti, ki jih delam, so tako krhki, da ne bi "preživeli nobenega drezanja.
Lijana[citat=--katka lopatka--]Nameravam ga kupiti. Delala pa bi tako, kot opisuje Simona84, testo bi vtisnila v vsako odprtino posebej.
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5[/citat]
Za moj okus je to krepko počasneje kot klasika. Ampak, zakaj pa ne, če ti je všeč.
Po moje več kot 5 minut za en pladenj ni treba. Na pekač si kar namečem koščke testa, ki jih trgam od kepe, no, najprej odtrgam malo večjo kepo, sesvaljkam v svaljek in natrgam koščke. Potem posamezen košček med dlanmi zvaljam v kroglico, to v svaljek in ga zvijem. Hitro kot blisk. Na pekač gre kakšne 6 x 7 rogljičkov, ali še več, če delam res majhne.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sirovi napihnjenčki z dodatkom

Rižota brez filtra