Stopljena plastika na ponvi

Danes so otroci v šoli pekli palačinke in moja hčerka je med drugim nesla ponev za indukcijsko kuhališče.

Očitno je še vročo oz. vsaj zelo toplo dala v plastično vrečko in se je del te iste nalepil na zunanji del ponve.

Ker je ponev dokaj nova in šele parkrat uporabljena, je ne bi rada dala stran, zato vas prosim za nasvete kako jo sedaj "rešiti".

Vnaprej se vsem zahvaljujem

blažkaa

Če se je vrečka nalimala na zunanji ravni del, jo lahko poskusiš odstraniti s strgalcem za steklokeramično ploščo. Sicer bi jo pa morala z nečim zelo dobro segreti, ne vem morda z brenerjem ali pa pri kaki sosedi, ki ima plinski štedilnik. LP pujsek
Na plinu bi se najbrž vžgala
če je vrečke malo po mojem ni problem. se pa sicer mora prežgat. pujsek

Kaj pa s paro si poskusila? Segreješ vodo in namesto pokrovke daš ponev.

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 26. sep 2008 16:04:36
Sem mislila predlagati kako topilo, pa bi raje tako poskusila: Vse predlagajo toploto. Kaj pa obratno? če poskusiš zamrzniti? Ponvo v skrinjo in potem odluščiš plastiko dol? Ne vem, malo sicer ugibam, a če gre z žvečilnim, ki je tudi neke vrste polimer ... Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 26. sep 2008 18:11:47
Kaj pa, če bi poskusila dati ponev v zmrzovalnik? Mogoče bi potem lahko plastiko odluščila... ela
Haha, ela, istočasno razmišljava, pol minute presledka :) Atina

Atina je napisal/a:
Sem mislila predlagati kako topilo, pa bi raje tako poskusila:Vse predlagajo toploto. Kaj pa obratno? če poskusiš zamrzniti? Ponvo v skrinjo in potem odluščiš plastiko dol? Ne vem, malo sicer ugibam, a če gre z žvečilnim, ki je tudi neke vrste polimer ...AtinaSporočilo je spremenil(a) Atina dne 26. sep 2008 18:11:47

Bravo Atina, nato pa nisem pomislila

lp

Anamarija
Punce, zlate ste Ponev sem dala za par minutk v zmrzovalnik in vse je lepo šlo dol. blažkaa
Atina je napisal/a:
Haha, ela, istočasno razmišljava, pol minute presledka :) Atina
haha, pa res ela

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti