Laminati

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

6. sep 2014 4:45

Tudi jaz sem mnenja, da je sam parket bistveno boljši in zdržljiv za kar nekaj - nekaj let seveda ob primernem ravnanju.

Ampak osebno imam po celotnem stanovanju laminat malce boljše kvalitete saj z tistim laminatom katerega je cena po 6 evrov na m/2 le ne more držati kaj dolgo ampak je kratkoročna odločitev.  

Skratka po dveh letih uporabe laminata je kot novi, praktično nikjer kakršnih koli razpok - praktično nikjer ne škripa - cvili ali ropota - zelo zadovoljen. Je pa res kolikor sem takrat spremljam mojstra, ko je polagal, da je pomembna tudi sama pena kakšno daš spodaj - tukaj se ne sme varčevati. Če imaš že za laminat cca od 15 do 18 evrov na m2 potem daj še spodaj pošteno kvalitetno peno in zadeva nima biti v nobenem pogledu sporna.

Je pa res, da imam še iz enega razloga raje laminat ( moje osebno mišljenje) in ta razlog tiči v tem, da ga lahko čez cca 5 do 7 let menjam ( dotraja) in stanovanje spet osvežim in naredim neko spremembno. Rad imam spremembe in pri tleh se te spremembe v fletu začnejo - seveda je tukaj zgolj 100 m2.. če pa imaš večjo hišo pa potem nebi tudi jaz o ničemer drugem razmišljal kot o parketu in mir. 

Moji starši imajo nekatere predele hiše parket in že cca 15 let je notri - enkrat je že bil brušen ampak je kot novi. 

 

Tudi mene pa zanima samo čiščenje... kajti ta mojster, ki ga je polagal mi je rekel, da samo vlažno ampak res vlažno krpo in obrišeš. Ampak brišem - brišem - brišem in se mi zdi da bolj jaz zraven švicam k določene stvari ne gredo dolj. Nekaj komentarjev sem že prebral glede vaših izkušenj ampak me še kakšno mnenje zanima. 

 

Najlepša hvala in srečno 

dkrajnc24

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

6. sep 2014 10:29

dkranjc24 tole moje je bolj nestrokovno, morda tudi nespametno, ampak po treh letih ni videti nobene škode: skratka, pri meni poteka mokro čisčenje laminata s stelexom (in ostalimi ekvivalenti, ne glede na znamko  ), se pravi katerokoli čistilo za steklo je pač pri roki, in za tem brisanje z vlažno krpo. Meni zadeva izgleda čista, pa upam, da ne škodujem preveč. Gre pa za hodnik/spalnico, kjer je glavni problem prah in na hodniku kakšne kapljice od mokrih čevljev. Se pravi ni nekih hudih flekov za očistit. 

Viva Meier

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

6. sep 2014 13:04

Laminat imam v hiši samo v dveh sobah, tako da čistimo zgolj s sesanjem in brisanjem z mokro krpo. Se pa splača na splošno čistila kupit pri kakšni firmi, ki prodaja profesionalna čistila, kot jih uporabljajo čistilni servisi - cena enaka, včasih še nižja kot pri čistilih iz supermarketa, učinkovitost pa neprimerno boljša, tudi poraba velikokrat manjša, pa še veliko bolj specializirana čistila za določene namene. Se kar splača poiskati tako trgovino.

tedyka

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

6. sep 2014 14:07

sarina xx parket je troslojni, gotov, na ''klik''. Primeren tudi za talno gretje. Je oljen, tako ima bolj mat odtenek, kar meni deluje topleje, pa prask se ne pozna kot pri lakiranemu, pa ugotavljam, da celo izginjajo s časom oz. se ne tako vidijo več, kot ob nastanku. V kuhinji in dnevnem prostoru sesam skoraj vsak večer, ker smo veliko na tleh, prebrišem ga pa 1x na mesec, kake konkretne madeže pa kr sproti z ožeto cunjo.

Oreo

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

8. sep 2014 6:01

Ma evo ravno v soboto sem imel čistilno akcijo po stanovanju in sem sprva posesal, potem pa z vlažno krpo po laminatu in takoj z suho..in nimam nobenih risov ali česarkoli, kajti laminat je malce bolj hrapav. 

Se pa strinjam z tedyko, da bi se izplačalo za kakšna čistila poiskati... imaš mogoče kakšen predlog katero podjetje ima to ? 

Hvala 

dkrajnc24

sarina xx  

član od: 3.9.2014

sporočila: 2

8. sep 2014 8:27

Oreo, hvala za pojasnilo. Bo odločitev lažja.

sarina xx

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. sep 2014 15:58

Doma imam eno Pronto čistilo, ki naj bi bilo namenjeno posebej laminatom, ampak nisem opazila prav nobene razlike v primerjavi z vsemi ostalimi povsem navadnimi detergenti.

Sonja

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

9. sep 2014 13:09

Jaz sem ga včasih čistila s Prontom, drugače mi je pa sedaj kis najboljše čistilo za brsanje prahu in tal. Se tako svetijo, da joj :)

Lopatka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti